Puslapiai

2018 m. vasario 10 d., šeštadienis

Kokosiniai sausainiai


Šie sausainiai - absoliuti sėkmė! Aš šiaip jau nemėgstu kepti sausainių ir, tikriausiai, tai parašau prie kiekvieno sausainių recepto. Mano nemeilė sausainių kepimui susiveda į viena - nemėgstu terlionės, su kuria susiduriu minkant, kočiojant ir pan. 



Šie sausainiai tiesiog nuostabūs: užmaišiau juos greičiau, nei įkaito orkaitė. Skanumas neišpasakytas: minkšti, purūs, kvapnūs ir sukeliantys priklausomybę! Kažkada jau esu kepusi kokosinius sausainius, jų ingredientų sąrašas beveik identiškas, skiriasi tik tai, jog seniau keptiems, baltymus reikėjo išplakti atskirai, o šiandieniniams sausainiams nieko atskirai plakti nereikėjo. Valgydamas šiuos sausainius mano vyras atsargiai pasiteiravo, ar labai sunku iškepti šiuos sausainius, su mintimi, jog juos tikrai turėčiau kepti dažniau. Trumpai tariant - labai labai rekomenduoju!


Taigi, mums reikės (~30-35 sausainiams):
2 kiaušinių (naudojau didelius)
170 g (200 ml) cukraus
1/4 AŠ druskos
1 AŠ vanilinio cukraus (pridėjau nuo savęs)
200 g smulkių kokoso drožlių
2-3 VŠ tirpinto sviesto (nebūtina, bet kad jau tuo pat metu gaminau ghee ir tirpinto sviesto buvo šalia - panaudojau, sviestas niekada nieko nepagadino)
1-2 AŠ krakmolo (pridėjau nuo savęs)

Paruošimas:
  1. Kiaušinius kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska plakame, kol kiaušinių masė patrigubės - apie 3-4 minutes.
  2. Į plakinį beriame kokoso drožles, ant jų pašlakstome tirpinto sviesto ir viską gerai išmaišome. Masė turi gautis gana sausa. Aš pabijojau, kad manoji kiek skystoka, tad įsijojau pora šaukštelių krakmolo, kuris naudojamas ne viename kokosinukų recepte.
  3. Šaukštelio pagalba išdėliojame tešlos kauburėlius ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos, paliekant tarpelius sausainiams plėstis. Aš norėjau būti garantuota dėl sausainių formos, tad drėgnomis rankomis formavau rutuliukus.
  4. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių, kol sausainiai tampa skanios auksinės spalvos. 
  5. Sausainius iš pradžių atvėsiname skardoje, o jiems sutvirtėjus, galutinai atvėsiname ant grotelių.
Skanaus! 

Šaltinis: Su šaukštu aplink pasaulį

P.S. Šiuos sausainius kepiau jau ne vieną kartą. Pirmąjį kartą juos kepiau nusipirkusi 200 g kokosų drožlių pakuotę (nepamenu nei kur pirkau, nei kokio "gamintojo"). Vėliau, įkvėpta šių sausainių skanumo, nusipirkau didžiulę pakuotę kokosų drožlių Sanitexe ir su jomis tešla kas kartą gaunasi labai skysta, sausainiai išsileidžia į blynus (skonis beja, jų lieka nuostabus). Paskutinį kartą dalį drožlių net pamaliau su kavamale, nes man atrodo, kad dabar naudojamos yra stambesnės, nei naudotos pirmą kartą. Bet šis triukas nepadėjo - tešla vis tiek buvo skystoka, o sausainiai iškepė blynų formos. Tad į dalį tešlos įmaišiau saujelę migdolų miltų, kad masė būtų bent kiek suformuojama į rutuliukus, ir sausainiai iškepė nuostabūs! Kitą kartą, manau, bandysiu įpilti daugiau kokosų drožlių, kad tešla būtų kiek tirštesnė.



Prieš 3 metus: Tortilijos su vištiena
Prieš 4 metus: Pasta carbonara
Prieš 5 metus: Plovas su paukštiena
Prieš 6 metus: Varškės keksiukai
Prieš 7 metus: Riesutinis pyragas - keptas tinginys
<------- p="">

3 komentarai:

  1. Oi, kaip malonu aptikti tokį įrašą! Ačiū už įvertinimą ir gražius žodžius. Visai neseniai šiuos sausainius kepiau, nes vakare užsimanėme ko nors gardaus prie arbatos, bet namuose, pasirodo, nebebuvo miltų. Bet kokoso drožlių buvo. Ir ką gi, po pusvalandžio saldus stalas jau mūsų laukė. Smagu žinoti, kad ir jūsų šeimą šis receptas gelbėja panašiose situacijose :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kokio stambumo drožlės į juos keliavo? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sausainiai suvalgyti, pakuotė išmesta :) net nepamenu, kurioje parduotuvėje buvau juos pirkusi :) bet man pasirodė, kad tos drožlytės tokios smulkesnės buvo :) nusipirkau kitokių, bet dar nebandžiau, ar gausis tokie patys nuostabūs sausainiai :)

    AtsakytiPanaikinti