Nusipirkome puikios jautienos, tad pertraukai tarp kepsnių pasiruošiau fantastišką patiekalą. Pastaruoju metu man vis norisi kinietiškų skonių, tad, be didelių pastangų virtuvėje, tas mano noras išsipildė, o aš valgiau aikčiodama iš skanumo.
Prisipažinsiu, kad ruošdama patiekalą per daug nieko nematavau, todėl pateikiu originalų receptą, o tai paminėdama, raginu gaminant vadovautis savo skonio receptoriais (tas nelabai galioja kepant pyragus, tortus ir sausainius :) ).
Taigi, mums reikės (4 porcijoms):
300 g jautienos šoninės (naudojau nugarinę)
grikių makaronų (manyčiau tiktų visokie)
1 brokolio galvos (galima keisti ir žaliaisiais žirneliais, išbandyta - puiku!)
1 didelės morkos (pridėjau nuo savęs)
3 VŠ krakmolo
Jautienos marinavimui:
1/4 puodelio aliejaus
2 didelių skiltelių česnako, išspaustų
2 VŠ raudonojo vyno acto (naudojau balto vyno actą)
1/4 puodelio medaus
1/4 puodelio sojos
1/4 AŠ pipirų
1/2 AŠ druskos (nenaudojau)
1 VŠ smulkintų petražolių (nenaudojau)
Padažui:
1 puodelio jautienos sultinio (naudojau vandenį + sultinio kubelį)
1/4 puodelio sojos
1/3 puodelio rudo cukraus (naudojau medų, ir savo skoniui kiekį mažinau)
2 VŠ sezamų aliejaus
1/4 puodelio austrių padažo
2 didelių česnako skiltelių, išspaustų
1/2 AŠ tarkuoto imbiero (naudojau imbiero miltelius)
Pateikimui:
svogūnų laiškų, čili ppirų dribsnių, sezamų sėklų (pasirinktinai)
Paruošimas:
- Jautieną supjaustome į pusės centimetro storio ir 4 centimetrų juosteles (bet šiaip liniuotės nereikia, pakaks "iš akies" :)
- Jautienos marinavimui reikalingus produktus sumaišome, užpilame pasiruoštu marinatu jautienos gabalėlius, išmaišome ir paliekame šaldytuve marinuotis mažiausiai valandai, geriausia 6-8 val., bet ne daugiau kaip 12-ai.
- Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakelio.
- Brokolį išskirstome į smulkius žiedynus, morką supjaustome šiaudeliais.
- Jautieną traukiame iš marinato, jį dar ir nukrečiame, išvoliojame gabalėlius krakmole.
- Keptuvę gerai įkaitiname, įpilame šaukštą aliejaus ir beriame jautienos gabalėlių tiek, kad padengtų keptuvės dugną vienu sluoksniu ir nebūtų susigrūdę. Minutę pakepame gabalėlių nejudinant, tada dar pusę minutės kepame maišant. Jautiena turi būti apkepusi, bet viduje dar rausva. Apkeptą mėsą išimame į lėkštę. Tą patį pakartojame su likusia mėsa.
- Į keptuvę supilame padažui skirtus produktus ir kaitiname vis pamaišant kol padažas truputį sutirštės ir nugaruos trečdaliu.
- Padažą užviriname ir supilame daržoves, išmaišome, kad jos pasidengtų padažu, uždengiame dangčiu, sumažiname kaitrą iki mažos ir paliekame 3 minutėms kaitintis, kol daržovės suminkštės.
- Beriame į keptuvę išvirtus makaronus, iškeptą mėsą, išmaišome ir tiekiame.
- Prieš tiekiant galima pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais, čili pipirų dribsniais ir/ar sezamo sėklomis.
Šaltinis: Chelsea's messy apron
Prieš 1 metus: Višta, kepta ant alaus skardinės
Prieš 2 metus: Žemoje temperaturoje kepta lašiša ir salotos su ja
Prieš 3 metus: Švediškos Užgavėnių bandeles Semlor
Prieš 4 metus: Bananiniai keksiukai - nuostabieji!
Prieš 5 metus: Avokado ir tuno salotos
Prieš 6 metus: Sluoksniuotos mielinės tešlos bandelės su obuoliaisPrieš 7 metus: Pyragas su malta mėsa ir daržovėmis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą