Po to, kai nusipirkome duonkepę, mielinės tešlos nesu minkiusi. Nes man nepatinka tai daryti. Beveik su pavydu skaitau apie kitų meditacines ekstazes minkant mielinę tešlą. Man niekada taip nebuvo. Pasižiūrėjusi į šių bandelių receptą, supratau, kad duonkepė man čia nepadės. Tačiau tešla mane maloniai nustebino, ir rankų teptis beveik nereikėjo. Turint omenyje, kiek toje tešloje sviesto, suprantama, jog tešla prie rankų nei neketino lipti. Žodžiu, paruošti tešlą yra labai malonu ir greita, tešla kildinama šaltai tik 30 minučių, tad bandelės garuoja ant stalo nepraėjus ir valandai nuo ruošos pradžios. Su sąlyga, kad prisiminsite ryte ar bent prieš kelias valandas išimti sviestą iš šaldytuvo, kad suminkštėtų.
Aš kepiau iš pusės tešlos normos ir suvysčiau 12 nedidelių pieniškų dešrelių. Bandelės gavosi labai skanios. Kepiau jas pirmoko užkandžių dėžutei į mokyklą: bandelės buvo užskaitytos, ir buvo skanios ne tik ką tik iškeptos, bet ir po kelių dienų. Ir kepiau šias dešreles jau tris kart, taigi - jos tikrai skanios!
Taigi, mums reikės (12 bandelių):
Tešlai:
100 ml pieno, kambario temperatūros
1 VŠ cukraus
1 AŠ sausų mielių
100 g sviesto, kambario temperatūros
1/4 AŠ druskos
250 g miltų
640 g (12 vnt.) pieniškų dešrelių
Aptepimui:
1 mažo kiaušinio
Paruošimas:
- Pieną sumaišome su cukrumi ir mielėmis, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 10-15 min., kol mielės suputos.
- Didesniame dubenyje, kuriame minkysime tešlą sumaišome persijotus miltus su druska.
- Į miltų mišinį dedame sviestą ir peilio pagalba kapojame jį nuolat maišant su miltais, kol gausime trupinius. Tai galima atlikti ir trinant pirštais sviestą su miltais, bet man nepatinka terliotis rankų :)
- Supilame į gautus trupinius pieną su mielėmis. Išpradžių maišome šaukštu, kai jau nebepavyksta - pradedame minkyti rankomis. Tešla bus labai maloni - glotini ir visai nelimpanti prie rankų. Tešlą minkome apie 3 minutes.
- Užminkytą tešlą dedame į dubenį, uždengiame ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
- Išimtą iš šaldytuvo tešlą iškočiojame į stačiakampį ir supjaustome juostelėmis.
- Imame dešrelę ir apvyniojame tešlos juostele. Dedame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą.
- Aptepame bandeles plaktu kiaušiniu.
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių kol gražiai parus.
Šaltinis: SM
Prieš 3 metus: Burokelių ir mozzarellos salotos
Prieš 4 metus: Citrininis obuolių pyragas
Prieš 5 metus: Keptos dešrelės su daržovėmis