Kad šis pyragas bus labai skanus, jau žinojau iš anksto, nes tokį patį, tik kitokiame formate jau esu kepusi ir jis mums visiems labai patiko (jis netgi įtrauktas į TOP'ų kategoriją). Pamačiusi Dangiros įrašą iš karto prisiminiau, kad šiandien vakare reikės iškepti vištienos krūtinėlę ir kaip nors panaudoti, o šaldytuve dar liūdi indelis pievagrybių. Vakarienės paveikslas susidėliojo savaime.
Na, ką aš galiu pasakyti apie šį patiekalą? Mano vertinimas - "žiauriai skanu". Mano vyriškis apibūdino jį kaip "pradėjus valgyti, negali sustoti".
Receptas čia net nelabai būtinas, tik idėja - aš pati nieko nesvėriau ir nematavau, tad surašysiu viską "iš akies".
Taigi, mums reikės (dviems alkaniems valgytojams tikrai pakaks):
1 lapo sluoksniuotos bemielės tešlos (250 g)
1 didelio poro (aš naudojau daug mažiukų iš mamos daržo)
~150 g pievagrybių
2 VŠ grietinės
~1/2 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
~1/4 vištos krūtinėlės (keptos)*, nebūtina
provanso žolelių
druskos, pipirų
sviesto kepimui, naudojau ghee
1 lengvai išplakto kiaušinio (aptepimui)
Paruošimas:
- Sluoksniuotą tešlą atšildome pagal nurodymus ant pakelio.
- Porus supjaustome griežinėliais ir pakepiname svieste, kol suminkštės. Išpilame į dubenėlį.*
- Pievagrybius supjaustome plonais griežinėliais ir taip pat pakepiname ant sviesto, kol suminkštės ir ir išgaruos drėgmė. Supilame į tą patį dubenėlį pas porus.
- Supjaustome keptą vištos krūtinėlę ir beriame į dubenėlį pas porus ir pievagrybius.
- Ten pat dedame grietinę, tarkuotą sūrį, pagardiname prieskoniais, druska. Išmaišome.
- Sluoksniuotos tešlos lakštą lengvai pakočiojame ant kepimo popieriaus, lengvai pabarstyto miltais.
- Visą pasiruoštą įdarą paskirstome išilgai tešlos lakšto per vidurį, paliekant po ~3 cm iš abiejų galų užlenkimui.
- Šonuose pasilikusią tešlą supjaustome ~2,5 cm pločio juostelėmis juostelėmis. Kažkada kepiau panašiai supintą saldų pyragą, ir štai čia yra puiki viso proceso vizualizacija.
- Suformuotą pyragą aptepame lengvai išplaktu kiaušiniu.
- Kepame iki 185-190 laipnsių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
- Išėmus iš orkaitės, leidžiame truputį atvėsti ir tiekiame.
Įkvėpimas: Duok druskos
Prieš 1 metus: Orkaitėje kepti vištienos kepsneliai
Prieš 2 metus: Trijų sluoksnių šokoladinis tortas
Prieš 3 metus: Šokoladinis lazdyno riešutų kremas (naminė nutella)
Prieš 4 metus: Baklažanų ir pomidorų apkepas (parmigiana di melanzane)
Prieš 5 metus: Obuoliais ir šonine užkepta vištiena
Prieš 6 metus: Puokštė iš sausainiųPrieš 7 metus: Cinamono bandelių pyragas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą