Puslapiai

2016 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

Bulvienė su lašiša


Šis receptas vienas iš nedaugelio, kai pamatau ir iš karto (beveik) einu gaminti. Net neabejojau, kad bus labai skanu. Ir neapsirikau! Dar kas nuostabu - jokio vargo (sudėtingiausia dalis, jei taip galima pavadinti - nuskusti bulves) ir greitai - kol išverda bulvės. Trumpai tariant - puiki sriuba!
Tiesą pasakius, aš kažkaip pagailėjau sultinio nes gaminau savo sunkiojoje keptuvėje, kurioje buvo sunkoka įvertinti proporcijas, tad mano sriuba veikiau panėšėjo į skystą košę, bet vis tiek buvo labai skanu!




Taigi, mums reikės (4 porcijoms):
1 didelio svogūno
500 g (5 vidutinių) bulvių
1 VŠ (kupino) grietinės
1 l sultinio 

400 g lašišos filė
puokštės krapų (tinka ir šaldyti)

Krienų grietinei:
4 VŠ (kupinų) grietinės
1-2 VŠ krienų (pagal skonį, bet krienai čia baisiai tinka!)
druskos, pipirų

Paruošimas:
  1. Svogūną susmulkiname, bulves supjaustome kubeliais ir beriame į storadukgnį puodą su šlakeliu jau įkaitinto aliejaus. 
  2. Kepiname viską ant didesnės ugnies, nuolat maišant, kad nesudegtų, o gražiai apkeptų iki skaidrumo svogūnai. 
  3. Užpilame sultiniu, įkrečiame grietinės ir uždengus dangčiu verdame ant vidutinės ugnies apie 15 minučių, kol bulvės visiškai išvirs. Aš, kad sriuba būtų tirštesnė, pabaigoje kai kurias bulves dar patryniau.
  4. Nupjauname lašišos odą, file supjaustome kubeliais, pagardiname druska, aš dar pagardinau citrinpipiriais.
  5. Krienų grietinei grietinę sumaišome su krienais, pagardiname pagal skonį druska ir pipirais (aš vėlgi bėriau citrinpipirių).
  6. Išvirus bulvėms, viryklę visiškai išjungiame, įmaišome smulkintus krapus ir lašišos gabalėlius, uždengiame dangčiu ir paliekame kelioms minutėms. Lašiša nuo sriubos karščio ir taip išvirs.
  7. Tiekiame su krienų grietine.
Skanaus!



Šaltinis: Maisto tinklaraštininkų žurnalas "Debesys", Numeris 19 (23)/ Ruduo 2016





Prieš 1 metus: Imbieriniai sausainiai
Prieš 4 metus: Moliūginiai blyneliai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą