Bent jau man, obuolių pyragams - visada sezonas, o ruduo - tiesiog privalomas metas obuolių pyragams. Šis pyragas mums patiko - ne per saldus, karamelinis, gaivus nuo obuolių. Bananai suteikia papildomo skonio, bet, mano nuomone, nėra būtini.
Taigi, mums reikės:
120 g sviesto
1 skardinės Rududu
3 kiaušinių
1 AŠ cinamono
žiupsnio muskato
žiupsnio druskos
1/4 AŠ maltų gvazdikėlių (neturėjau - nedėjau)
200 g miltų
2 AŠ (ne per kupinų) kepimo miltelių
6 vidutinių obuolių, jie patinka mažiau "obuolingi pyragai", dėkite mažiau
1 banano
Paruošimas:
- Sviestą ištirpiname ir į jį dedame rududu bei prieskonius su druska. Beata prieš viską sumaišant, sviestą atvėsino, aš viską sudėjau į dar karštą sviestą, kad lengviau išsimaišytų aptirpusi karamelė. Mikseriu viską išplakame iki vientisos masės.
- Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno paplakame mikseriu.
- Suberiame miltus su kepimo milteliais - išmaišome. Masė bus labai tiršta.
- Į užmaišytą tešlą suberiame pjaustytus obuolius ir bananą. Gali pasirodyti, kad obuolių daugiau nei tešlos - taip ir turi būti.
- Pilame tešlą į kepimo popieriumi ištiestą ar sviestu pateptą kepimo formą. Beata kepė keksinėje formoje, aš - 20x30 cm formoje (pyragas gal kiek ir per plonas gavosi, kitą kartą kepčiau keksinėje formoje).
- Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Aš savąjį pyragą kepiau 35 minutes, keksinėje formoje reikėtų kepti apie 50-55 minutes.
Šaltinis: Beatos virtuvė
P.S. yra dar viena Beatos karamelinio obuolių pyrago versija, su mažiau sviesto ir kefyru. Prie progos būtinai išbandysiu ir pasidalinsiu.
Prieš 1 metus: Vyšninių pomidorų ir parmos kumpio tarta
Prieš 2 metus: Marinuotos alyvuogės
Prieš 3 metus: Varškės keksas su kriaušėmis
Prieš 4 metus: Porų ir pievagrybių pyragas su šonine
Prieš 5 metus: Čirviniai blynai
Prieš 6 metus: Sluoksniuotos tešlos pyragas su riešutais ir obuoliais
Prieš 6 metus: Sluoksniuotos tešlos pyragas su riešutais ir obuoliais
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą