Puslapiai

2016 m. spalio 10 d., pirmadienis

Šiltos orkaitėje keptų daržovių salotos su feta


Ir vėl - lengvas, greitas ir skanus patiekalas! Aš berašydama pirmąjį sakinį pagalvojau, kad labai jau dažnai taip prasideda mano išbandytų receptų aprašymai. Bet gal dėl to, jog visada buvau tinginė ir nemėgau ilgai terliotis, todėl ieškau paprastų ir greitai pagaminamų patiekalų. O neskanių/nepavykusių patiekalų juk niekas neskelbia.


Šis patiekalas man dar kartą leido įsitikinti, jog aš labai mėgstu baklažanus. Ir orkaitėje keptas daržoves. Pridėjus naudingąsias bolivines balandas - super vakarienė!



Taigi, mums reikės (3 porcijoms):
2 nedidelių baklažanų
1 nedidelės jaunos cukinijos
1 didelio raudonojo svogūno
250 g vyšninių pomidorų
2 didelių skeltelių česnako
1 AŠ kumino
2/3 puodelio bolivinės balandos
200 g (pusės skardinės) avinžirnių
1/2 puodelio smulkintų baziliko lapelių (šitą punktą gamindama kažkaip pražiūrėjau)

Pateikimui:
50 g  fetos sūrio
šlakelio alyvuogių aliejaus
šlakelio balzaminio acto

Paruošimas:
  1. Baklažanus ir cukinijas supjaustome 2 cm dydžio gabalėliais, svogūną smulkiomis skiltimis.
  2. Supjaustytas daržoves pagardiname druska, pipirais, aš dar pabarsčiau džiovintų česnako granulių ir provanso žolelių. Pašlakstome aliejumi, viską išmaišome ir tolygiai paskirstome ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
  3. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
  4. Po dešimties minučių į tą pačią skardą beriame per pusę perpjautus vyšninius pomidoriukus ir kepame dar apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės ir apkeps.
  5. Kol kepa daržovės, smulkiai supjaustome česnaką ir kartu su kuminu beriame į įkaitintą keptuvę ar puodą su šlakeliu aliejaus. Pakepiname pusę minutės.
  6. Česnakui paskleidus savo aromatą į keptuvę beriame nuskalautas bolivines balandas ir užpilame verdančiu vandeniu (santykiu 1 dalis kruopų, 2 dalys vandens).
  7. Kruopoms užvirus, sumažiname ugnį, uždengiame ir paliekame virti apie 15 minučių.
  8. Dideliame dubenyje sumaišome išvirusias kruopas, iškepusias daržoves, avinžirnius, baziliką ir fetos sūrį. Pašlakstome viršų alyvuogių aliejumi bei balzaminiu actu.

Skanaus!



Šaltinis: Taste







Prieš 2 metus: Marinuotos alyvuogės
Prieš 3 metus: Omletas su obuoliais
Prieš 5 metus: Prancūziškas obuolių pyragas
Prieš 6 metus: Pievagrybių salotos

2016 m. spalio 4 d., antradienis

Kalafiorų salotos


Šias salotas prieš gerus 10-15 metų gaminau kas antrą dieną. Jų receptą man pasakė geriausia draugė. Prieš gerus metus pasigaminau dar kartą. Man jos buvo tokios pat skanios kaip ir kažkada. Jas aš galiu valgyti ir vienas, ir kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų.


Taigi, mums reikės (2 valgytojams):
1 kalafioro
2 vidutinių pomidorų
2 kiaušinių, kietai virtų
druskos
1/2 AŠ kario prieskonių
1-2 VŠ majonezo (galima maišyti su jogurtu)

Paruošimas:

  1. Kalafiorą išskirstome į smulkesnius žiedynus ir 5 minutes paverdame pasūdytame vandenyje. Nukošiame ir beriame į dubenį, kuriame maišysime salotas.
  2. Pašaliname pomidorų sėklytes, kad būtų  mažiau skysčių. Įpjaustome pomidorus bei kiaušinius pas kalafiorus.
  3. Pagardiname druska, kario prieskoniais, dedame majonezo ir išmaišome.


Skanaus!


2016 m. spalio 1 d., šeštadienis

Karamelinis obuolių ir bananų pyragas


Bent jau man, obuolių pyragams - visada sezonas, o ruduo - tiesiog privalomas metas obuolių pyragams. Šis pyragas mums patiko - ne per saldus, karamelinis, gaivus nuo obuolių. Bananai suteikia papildomo skonio, bet, mano nuomone, nėra būtini. 

Taigi, mums reikės:
120 g sviesto
1 skardinės Rududu
3 kiaušinių
1 AŠ cinamono
žiupsnio muskato
žiupsnio druskos
1/4 AŠ maltų gvazdikėlių (neturėjau - nedėjau)
200 g miltų
2 AŠ (ne per kupinų) kepimo miltelių
6 vidutinių obuolių, jie patinka mažiau "obuolingi pyragai", dėkite mažiau
1 banano

Paruošimas:
  1. Sviestą ištirpiname ir į jį dedame rududu bei prieskonius su druska. Beata prieš viską sumaišant, sviestą atvėsino,  aš viską sudėjau į dar karštą sviestą, kad lengviau išsimaišytų aptirpusi karamelė. Mikseriu viską išplakame iki vientisos masės.
  2. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno paplakame mikseriu.
  3. Suberiame miltus su kepimo milteliais - išmaišome. Masė bus labai tiršta.
  4. Į užmaišytą tešlą suberiame pjaustytus obuolius ir bananą. Gali pasirodyti, kad obuolių daugiau nei tešlos - taip ir turi būti.
  5. Pilame tešlą į kepimo popieriumi ištiestą ar sviestu pateptą kepimo formą. Beata kepė keksinėje formoje, aš - 20x30 cm formoje (pyragas gal kiek ir per plonas gavosi, kitą kartą kepčiau keksinėje formoje).
  6. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Aš savąjį pyragą kepiau 35 minutes, keksinėje formoje reikėtų kepti apie 50-55 minutes.
Skanaus!


Šaltinis: Beatos virtuvė

P.S. yra dar viena Beatos karamelinio obuolių pyrago versija, su mažiau sviesto ir kefyru. Prie progos būtinai išbandysiu ir pasidalinsiu.





Prieš 2 metus: Marinuotos alyvuogės