Puslapiai

2016 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Orkaitėje su cinamonu ir apelsinais kepta višta


Ši aromatinga višta puikavosi ant mūsų kalėdinio stalo, bet tikrai tiks ir papuoš ir velykinį. Tad jei dar vis sudarinėjate velykinį valgiaraštį, idėja Jums! 

Taigi, mums reikės:
1,5 - 1,7 kg vištos
1 AŠ cinamono
1 VŠ druskos
1/3 tarkuoto muskato riešuto, arba 1/2 AŠ šaukštelio malto muskato 
~2 apelsinų

Paruošimas:
  1. Vištą nuplauname, nusausiname ir įtriname druskos, cinamono ir muskato mišiniu.
  2. Į vištos pilvą įkišame kruopščiai nuplautus ir supjaustytus apelsinus. Originale buvo vienas, nepjaustytas apelsinas. 
  3. Supančiojame vištą, kad mėsa tolygiai iškeptų, ir neapdegtų labiausiai atsikišę dalys.
  4. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 valandos. Ar višta iškepusi patikriname įsmeigę į storesnę vietą peilį. Jei teka skaidrios sultys - višta iškepusi.
Skanaus!


Šaltinis: Žurnalas "Beatos virtuvė", 2014 m. Žiema/Nr. 1







Prieš 1 metus: Dryžuota želė
Prieš 2 metus: Vaniliniai sausainiai
Prieš 3 metus: Pyragas su mėsos kukuliais
Prieš 5 metus: Plovas

5 komentarai:

  1. Sveiki! Man iskilo klausimas del marinavimo. Kiek laiko reikia ja marinuoti? Noriu gimtadieniui issikepti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Originaliai, Beate kepė iš karto. aš visada marinuoju iš vakaro, kaip išmokė mama :)

      Panaikinti
  2. Aciu! Taip ir galvojau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Marinavome is vakaro pagal Jusu patarima. Vistiena puikiai pavyko! Labai sultinga ir kvapni. Cinamonas suteike idomu poskoni. Aciu uz recepta, reikes kartoti :)

    AtsakytiPanaikinti