Puslapiai

2015 m. rugpjūčio 24 d., pirmadienis

Ledai sausainyje


Tokių ledų (sausainyje) mada lietuviškoje blogosferoje praūžė prieš kelis metus. Aš į tą traukinį kažkaip nespėjau. Praktiškai tuo pat metu įkomponuojant tarp dviejų sausainių praūžė dar viena super idėja - ledai iš grietinėlės ir kondensuoto pieno. Jie tikrai fantastiški - skanūs, pagaminami super greitai ir nereikalaujantys maišymų ir permaišymų kas pusvalandį. Pernai tokius ledus išbandžiau pirmą kartą su braškėmis ir juos 100 procentų užskaitėm visa šeima. 
Šiais metais pagalvojau, kad visai patogu pagaminti tokius ledus, kad nereikėtų jokių dubenėlių ar lėkštučių. Ir štai atėjo laikas ledams sausainyje. 
Mano abu vyrai šiuos ledus vėlgi užskaitė 100 proc. Man, nors ir rinkausi, atrodo, neutralius "Gaidelio" sausainius, jie nustelbė nuostabų ledų skonį. O skonis tikrai puikus (sau atsidėjau dalį ledų ir užšaldžiau be sausainių)! Dar kartą gamindama bandyčiau ledus sluoksniuoti tarp storų vaflių lakštų. Bet šiaip, čia smulkmena. Kol dar vasara nesibaigė - būtinai išbandykite! Variantų gali būti pačių įvairiausių, riboti gali tik fantazija :) Galima į masę įmaišyti įvairių uogų, trintų uogų, šokolado, kaip kad dariau šį kartą aš, sausainių trupinių, nutellos, karamelės, riešutų, M&M'sų ir t.t. ir pan. Dar vieną kažkada matytą ledų sumuštinio idėją nešiojuosi rankovėje, gal kada prisiruošiu ir parodysiu :)



Taigi, mums reikės (15 porcijų ir dar ~250 ml):
500 ml riebios grietinėlės
~300 g kondensuoto pieno (plakant tiesiog ragaukite, koks saldumas jums tinka)

~50 g juodojo šokolado (kuo daugiau kakavos, tuo skaniau, bent jau man)
~1,5 - 2 pakelių sausainių, pageidaujamo skonio

Paruošimas:
  1. Išplakame grietinėlę iki standžių putų.
  2. Po truputį įplakame kondensuotą pieną. Plakame, kol gerai išsimaišys.
  3. Šokoladą sutarkuojame ir įmaišome į gautą masę.
  4. Šaldymui skirtą indą išklojame maistine plėvele ar kepimo popieriumi.
  5. Išdėliojame ant dugno sausainių sluoksnį.
  6. Ant sausainių paskirstome norimu storumu ledų masę.
  7. Ant viršaus, taikant, kad kiek įmanoma tiksliau atitiktų apačioje esančių sausainių išdėstymą, išdėliojame sausainius.
  8. Apvyniojame maistine plėvele ar įdedame į sandarų maišelį, kad ledai neprisigertų pašalinių kvapų ir dedame į šaldiklį ~6 valandoms.
  9. Viskas!
Skanaus!

4 komentarai:

  1. Ledus kondensuoto pietno tokius tai esu dariusi, bet sausainyje ne. Ar lengva po to suraikyti? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lengva, sausainis nesukietėja, o šie ledai - pati žinai - jie net ir iš karto išimti iš šaldiklio sąlyginai minkšti - ne ledo gabalas. Svarbu tik atitaikyti, kad sausainis virš sausainio būtų. Kadangi mano forma ne stačiom sienelėm, o kiek pasvirusiom, tai kai dėjau viršutinį sluoksnį, su mediniu iešmeliu susiradau apatinių sausainių sudūrimą ir gana tiksliai atitaikiau :)

      Panaikinti
  2. Pasakiškai atrodo, būtinai išbandysiu, seilės varva bežiūrint,haha:D Jau kurį laiką spintelėje visas litras kondensuoto pieno dulksta, dalį jo išbandysiu šiems ledams :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pusė litro į tinginį, kita pusė į ledus. Geriausi variantai kondensuoto pieno panaudojimui :D

      Panaikinti