Puslapiai

2014 m. vasario 27 d., ketvirtadienis

Varškės blynai


Savaitgaliais, bent vieniems pusryčiams kepu blynus. Jau esu atsirinkusi kelis variantus, kurie ir rotuoja, bet rutina nusibosta. Tarp mėgiamų ir varškiniai mieliniai blynai, bet reikia ir greito varškinių blynų varianto. Labai panašius blynus jau esu kepusi eksperimento būdu, ir jie kaip ir tokie patys kaip ir šie, bet pridėjus garsų šaltinį pakyla į kitą lygmenį :). Šį kartą kepiau vadovaudamasi Beatos knyga. Blynai buvo tikrai puikūs. Tokie puikūs, kad pirmą kartą sudorojome nespėjus nufotografuoti, receptą iš karto čia užsirašiau ateičiai, ir kepiau jau keturiems savaitgalio pusryčiams iš eilės! Ir tikrai kepsiu dar ne kartą. Ir jums labai rekomenduoju - juk artėja blynų diena, jie neabejotinai jai puikiai tiks!

Taigi, mums reikės (2 labai alkaniems valgytojams, arba trims nuosaikiems):
250 g pusriebės varškės (naudojau naminę)
2 kiaušinių
2-3 VŠ cukraus
1 VŠ grietinės ar 50 ml kefyro (naudojau grietinę)
2/3 (dviejų trečdalių) AŠ kepimo miltelių (naudojau sodą, nes gausiai rūgščių pieno produktų, kurie ją nugesina)
100 g (~3,5 VŠ (labai kupinų)) miltų
žiupsnio druskos
vanilinio cukraus

Paruošimas:
  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi.
  2. Į dubenį pas kiaušinius dedame varškę ir ištriname - pakanka tiesiog su šaukštu, blenderio nereikia.
  3. Dedame grietinę ar kefyrą ir gerai išmaišome. 
  4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ar soda ir įsijojame į plakinį. Gerai išmaišome. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Tikriausiai dėl to, kad mano varškė buvo naminė ir sausenė, iki reikiamos konsistencijos įpyliau pieno (grietinės teturėjau tą reikiamą šaukštą).
  5. Tešlai leidau pabūti 15 min, kad suveiktų soda. Pakilusios tešlos jau nebemakaluojame - kabiname šaukštu iš eilės (reikės į pagalbą pasitelkti dar vieną šaukštelį tirštai tešlai nubraukti).
  6. Kepame įkaitintame aliejuje (aš kepiau ghee svieste).
  7. Patiekiame su grietine ar uogomis, ar kaip mėgstame.
Skanaus!


Šaltinis: Knyga "Beatos virtuvė"


12 komentarų:

  1. Varškinių blynų labai seniai valgiau. Reikės išsikepti jau po Užgavėnių :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šie blynai mūsų vieni mėgstamiausių, o, jei dar vasarą su šviežiomis uogomis, tai išvis pasaka :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O taip! Aš juos visda valgau su trintomis braškėmis, kurių dar turiu gausiai :) Ir šie blynai, kaip jau galima suprasti, pastarojo meto favoritai mūsų namuose :)

      Panaikinti
  3. Man tai patys pačiausi blynai!! O jei lieka, tai šalti irgi super skanūs!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Isbandem☺️ Mazajai labai patiko☺️��

    AtsakytiPanaikinti
  5. O kiek sodos det tai neaišku... parašė 2/3 šauksto o kokio šaukšto...🤦

    AtsakytiPanaikinti