Mano nuostabioji mama, labai rūpinasi, kad mes nebadautume :) Tad vieną dieną "užfundijo" man du virtus kiaulės liežuvius ir patarė: "susipjaustyk, įdėk svogūno ir sumaišyk su majonezu". Panašiai ir padariau, tik "truputį" papildžiau. Buvo super! Mano vyriškis net aikčiojo valgydamas (nors tikrai - tai labai paprastas patiekalas ir nieko rafinuoto čia nerasite).
Taigi, mums reikės (2 alkaniems ir vienam mažam, kuris prieš užmaišant išsirankioja tik liežuvį ir marinuotus agurkėlius):
2 kiaulės liežuvių
2 marinuotų agurkų
1 skardinės konservuotų žirnelių (skardinė 470 g, jei neklystu), aš sunaudojau ne visą, liko gal trys šaukštai
1 nedidelio poro
~1 VŠ krienų
majonezo
pipirų (druskos pakako iš visų produktų)
Paruošimas:
- Išklausiau mamos, kaip ji virė liežuvį: Liežuvį nuplauname, nusausiname ir ištriname prieskoniais - druska, pipirais, česnako granulėmis ir paliekame pernakt pasimarinuoti.
- Dedame į verdantį vandenį, truputį dar pasūdome, įdedame lauro lapą, kelis pipirų grūdelius ir verdame kol išvirs (trukmė priklausys nuo dydžio, orientacijai - 1-2 val. (kai mamos klausiau apie trukmę, jos atsakymas buvo "ką aš žinau - kol išvirs..."))
- Išvirus, liežuvį nulupame ir paliekame visiškai atvėsti.
- Liežuvį, marinuotą agurką supjaustome kubeliais, suberiame nusunktus žirnelius, smulkintą porą ir užmaišome su krienais ir majonezu.
Labai skani ši mišrainė! kaip tik tokią šnd valgysiu,tik dar papildytą virtom bulvėm:D
AtsakytiPanaikintiLiuks, šito neišmąsčiau! :) Patiekalas iš serijos - viskas viename, reikės išbandyti, ačiū už idėją! :)
PanaikintiOj kaip skaniai atrodo! užsimaniau jos dabar!:)) Nuotrauka laaabai skani!
AtsakytiPanaikintiOi kaip ačiū! :)
AtsakytiPanaikintina wa, jau padaryta :) greitai ir manau skanu :) wyras wakarienei iwertins :) aciu
AtsakytiPanaikintiTikiuosi vakarienė buvo skani :)
PanaikintiLabai skanu idejus saldytu zirneliu
AtsakytiPanaikinti