Dalinuosi labai paprastu ir lengvai ir gana greitai pagaminamu patiekalu. Jis mano sąrašuose nuo 2009 metų... Be reikalo tiek delsiau. Man labai patiko padažas.
Taigi, mums reikės (6 asmenims - po 2 lizdelius kiekvienam):
12 makaronų lizdelių
Įdarui:
300 g maltos mėsos (naudojau kalakutieną)
1 svogūno, smulkinto
3 skiltelių česnako, išspausto
mėgiamų prieskonių - aš naudojau provanso žoleles
1 VŠ pomidorų padažo
1 VŠ garstyčių (naudojau grūdėtas)
Padažui:
1 svogūno
4 skiltelių česnako
2 VŠ sviesto
1 VŠ miltų
1 VŠ garstyčių (naudojau grūdėtas)
sultinio arba sultinio kubelio ir verdančio vandens
200 ml grietinėlės, naudojau 35 % riebumo
druskos, pipirų
Tarkuoto fermentinio sūrio
Paruošimas:
- Maltą mėsą, skitą įdarui, sumaišome su likusiais įdaro produktais.
- Imame po šaukštą pasiruošto faršo, formuojame kukuliuką ir dedame ant lizdelio. Galima būtų lizdelį pasūdyti, bet aš taip nedariau.
- Keptuvėje svieste pakepiname svogūną, kol suminkštėja. Beriame smulintą česnaką ir po pusės minutęs suberiame miltus ir pakepiname apie 1 minutę.
- Dedame keptuvėn garstyčias, grietinėlę, sultinio kubelį, jei jį naudojame ir viską išmaišome.
- Į keptuvę vieną šalia kito, tik nesugrūdant, sudedame paruoštus lizdelius, apibarstome viršų tarkuotu sūriu ir pripilame verdančio vandens, arba sultinio iki pat lizdelių viršaus. Uždengiame dangčiu ir troškiname 15-20 minučių. Antrą kartą šiuos lizdelius troškinau iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Trukmė tiesiogiai priklauso nuo lizdelių kiekio, indo dydžio ir pan. Kai užverda visas padažas, dar troškiname apie 10 min.
- Išsitroškinusį patiekalą dar palaikome 10 min., kad padažas įsigertų.
Skanaus!
Vilma, pas Tave visada taip viskas nuoširdžiai subtilu:) Žaviuosi:)
AtsakytiPanaikintiAčiū, visada stengiuosi būti nuoširdi :) Tik subtili aš niekada nesijaučiu, todėl ačiū už komplimentą :)
Panaikintio man kukuliukai issileido.... :D
AtsakytiPanaikintiO čia tai fokusas! :D O kokią maltą mėsą naudojote, ar pati malėte? Aš kalakutieną pati maliausi. Pirktinė malta kalakutiena ar vištiena būna labai skysta... vienintelė mano versija, daugiau neturiu idėjų :)
PanaikintiVisiškai nesigavo- košė o ne lizdeliai. Viskas išsklido.
AtsakytiPanaikintiKeista, ne vieną kartą jau dariau. Gal makaronai kokie skysti pasitaikė? :)
PanaikintiNuostabiai gaunasi kieviena suki darant
AtsakytiPanaikinti