Skanus, labai lengvai pagaminamas, paprastas tortas. Labai patiko mano mamai. Man jis labiau patiktų, jei būtų tradicinio torto pavidalu: biskvitas, kremas, biskvitas, kremas. Tortas labai gaivus, lengvas, neriebus. Pats tas, kai šylant orams, jau nebesinori riebių tortų (kepiau aš jį kovo mėnesį...).
Taigi, mums reikės (22-24 cm skersmens torto formai, manoji buvo 20 cm, o perskaičiuoti kiekius tingėjau, tai biskvitas storesnis, o kremo likučius suvalgėm kaip desertą):
Biskvitui:
3 kiaušinių (atskirtų)
50g cukraus
30 g miltų
30 g krakmolo (naudojau kukurūzų)
1 AŠ kepimo miltelių
vanilės
Kremui:
500 ml (500 g) plakamosios grietinėlės
500 ml natūralaus jogurto
150 g cukraus
30 g želatinos
100 ml vandens
450 g (480 ml) skardinės konservuotų persikų
biskvitą sulaisčiau skyčiu nuo konservuotų persikų (tinka ir šviežios uogos: braškės, mėlynės etc)
Paruošimas:
- Biskvitui skirtus baltymus išplakame iki standžių putų, suberiame cukrų ir gerai išplakame.
- Atsargiai, su šaukštu įmaišome trynius.
- Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir atsargiai įmaišome į kiaušinių masę.
- Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus patepame sviestu ir supilame tešlą.
- Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
- Atvėsiname ant grotelių.
- Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Pakaitiname, kad ištirptų (jokiu būdu neužviriname) ir paliekame atvėsti.
- Grietinėlę su cukrumi išplakame iki putų.
- Įplakame jogurtą.
- Nuolant plakant supilame plona srovele atvėsusią želatiną.
- Įmaišome pjaustytus persikus ar uogas.
- Atvėsusį biskvitą dedame atgal į torto formą ir sulaistome sirupu iš tos pačios skardinės kaip persikai, arba vandens ir cukraus sirupu.
- Supilame pasiruoštą kremą, išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Tortui sustingus, su karštu peiliu gražiai apipjauname pagal tortinės kraštą ir tortas gražiai išsiims.
- Puošiame pagal fantaziją. Aš kadangi dariau naminiam suvalgymui, o papuošimui neliko nei laiko nei fantazijos, tai suvalgėme nepuoštą.
Skanaus!
šaltinis: Kreminė svajonė
Oi žinau kaip čia skanu!!! Man ir maniškiui tokie pyragai patys skaniausi :)
AtsakytiPanaikinti:) Man skanu buvo, bet aš kitokių mėgėja - biskvitinių, šokoladainių, ar šiaip kokių nors paprastų pyragų :) Todėl savo skoniui pridėčiau papildomą biskvito sluoksnį, nors kitiems - labai aptiko taip kaip buvo :)
Panaikinti