Puslapiai

2012 m. birželio 8 d., penktadienis

Jogurtinis tortas su persikais



Skanus, labai lengvai pagaminamas, paprastas tortas. Labai patiko mano mamai. Man jis labiau patiktų, jei būtų tradicinio torto pavidalu: biskvitas, kremas, biskvitas, kremas. Tortas labai gaivus, lengvas, neriebus. Pats tas, kai šylant orams, jau nebesinori riebių tortų (kepiau aš jį kovo mėnesį...).

Taigi, mums reikės (22-24 cm skersmens torto formai, manoji buvo 20 cm, o perskaičiuoti kiekius tingėjau, tai biskvitas storesnis, o kremo likučius suvalgėm kaip desertą):
Biskvitui:
3 kiaušinių (atskirtų)
50g cukraus
30 g miltų
30 g krakmolo (naudojau kukurūzų)
1 AŠ kepimo miltelių
vanilės

Kremui:
500 ml (500 g) plakamosios grietinėlės
500 ml natūralaus jogurto
150 g cukraus
30 g želatinos
100 ml vandens
450 g (480 ml) skardinės konservuotų persikų
biskvitą sulaisčiau skyčiu nuo konservuotų persikų (tinka ir šviežios uogos: braškės, mėlynės etc)

Paruošimas:
  1. Biskvitui skirtus baltymus išplakame iki standžių putų, suberiame cukrų ir gerai išplakame.
  2. Atsargiai, su šaukštu įmaišome trynius.
  3. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir atsargiai įmaišome į kiaušinių masę.
  4. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus patepame sviestu ir supilame tešlą.
  5. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
  6. Atvėsiname ant grotelių.
  7. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Pakaitiname, kad ištirptų (jokiu būdu neužviriname) ir paliekame atvėsti.
  8. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki putų.
  9. Įplakame jogurtą.
  10. Nuolant plakant supilame plona srovele atvėsusią želatiną.
  11. Įmaišome pjaustytus persikus ar uogas.
  12. Atvėsusį biskvitą dedame atgal į torto formą ir sulaistome sirupu iš tos pačios skardinės kaip persikai, arba vandens ir cukraus sirupu.
  13. Supilame pasiruoštą kremą, išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
  14. Tortui sustingus, su karštu peiliu gražiai apipjauname pagal tortinės kraštą ir tortas gražiai išsiims.
  15. Puošiame pagal fantaziją. Aš kadangi dariau naminiam suvalgymui, o papuošimui neliko nei laiko nei fantazijos, tai suvalgėme nepuoštą.

Skanaus!

šaltinis: Kreminė svajonė

2 komentarai:

  1. Oi žinau kaip čia skanu!!! Man ir maniškiui tokie pyragai patys skaniausi :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) Man skanu buvo, bet aš kitokių mėgėja - biskvitinių, šokoladainių, ar šiaip kokių nors paprastų pyragų :) Todėl savo skoniui pridėčiau papildomą biskvito sluoksnį, nors kitiems - labai aptiko taip kaip buvo :)

      Panaikinti