Puslapiai

2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

Cukinijų ir vištienos blynai


Paprasti, bet labai skanūs blynai. Labai skanūs! Purūs, daržoviniai ir dar su mėsa. Ko daugiau norėti? :) Iš tiesų, mums jie labai patiko. Mažasis špokutis suvalgė 4 blynus. Čia rekordas. Tiek nėra suvalgęs net saldžių blynų.

Taigi, mums reikės:
1 vidutinės cukinijos (~600 g)
2 kiaušiniių
2 skiltelių česnako
2 VŠ grietinės
1/2 vištos krūtinėlės
240 ml miltų
druskos, pipirų

Paruošimas:
  1. Vištienos krūtinėlę supjaustome labai smulkiais gabalėliais ir pakepiname su šlakeliu aliejaus, kol iškeps. Kepinant paskaniname druska ir pipirais. Aš dar užbėriau džiovinto česnako granulių.
  2. Cukiniją nulupame, jei reikia pašaliname sėklas ir sutarkuojame burokine tarka.
  3. Su tarkuota cukinija sumaišome lengvai išplaktus kiaušinius, išspaustą česnaką, grietinę ir miltus.
  4. Beriame kepintą krūtinėlę ir išmaišome.
  5. Kepame įkaitintame aliejuje ant ne kaitrios ugnies, kad cukinija spėtų iškepti.
Skanaus!

Šaltinis: Saulėta virtuvė

1 komentaras: