Puslapiai

2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Greitas obuolių pyragas Nr. 2


Ne tik labai greitas, bet ir labai skanus. O greitas tai tikrai, aš užtrukau ilgiau pjaustydama obuolius, turbūt, nei maišydama tešlą. Minkštas, labai purus, drėgnas pyragas. Jį labai norėjau iškepti,  nes ne viename tinklaraštyje mačiau pagyras jam, o dar kai Neringa publikavo jį antrą kartą, tai jau negalėjau nekepti. Puikus ir skanus sprendimas norint greito rezultato. Nei čia kažką tirpinti, nei kažkaip įmantriai maišyti ar ieškoti prašmatnių produktų. Tereikia mikserio, o produktai elementarūs, tikrai randami kiekvienuose namuose. Teisybės dėlei prisipažinsiu, kad Prancūziškas obuolių pyragas man buvo skanesnis. Bet jis ne toks greitas :) Beja, šis jau antras "greitas" obuolių pyragas. Greitas obuolių pyragas Nr. 1 yra  čia.

Taigi, mums reikės:
2 kiaušinių
120 g cukraus (jei obuoliai saldūs - mažiau)
2 AŠ vanilinio cukraus
140 ml aliejaus
1,5 AŠ kepimo miltelių
190 g miltų
žiupsnelio druskos
4-5 obuolių, kriaušių, ar kitokio vaisių ar uogų - tiks viskas

Apibarstymui:
2 AŠ cinamono
20-30 g cukraus


Paruošimas:
  1. Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska išplakame iki purumo.
  2. Supilame aliejų ir gerai išplakame.
  3. Įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išplakame iki vientisos masės.
  4. Pilame tešlą į 20 ar 26 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Jei forma bus didenė - pyragas bus plonesnis i rlabiau obuolinis.
  5. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome riekelėmis ir susmaigstyti tankiai į tešlą. Arba galima obuolius supjaustyti ketvirčiais, o ketvirčius supjaustyti skiltelėmis neįpjaunant iki galo ir taip išdėlioti ant tešlos.
  6. Apibarstymui skirtus cukrų ir cinamoną sumaišome (aš patingėjau ir barsčiau cukrų, o paskui cinamoną iš pakelio, tai negražiai gumulėliais ir sukrito) ir apibarstome ant obuolių. O dar ant viršaus - perlinio cukraus (nebūtina).
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol pyragas gražiai parus ir šlapio medinio pagaliuko testas bus neigiamas.
Skanaus!



Šaltinis: Neringos blogas

Papildyta (2012 09 24):
Kepiau aš į pyragą iš dvigubos normos, prie orkaitės esančioje skardoje. Bulviakasiui pasaldinti :) Buvau priversta pasidalinti šiuo receptu  su visomis moteriškėmis, ragavusiomis pyragą. 

12 komentarų:

  1. Mm pabandžiau ir puikiai pavyko :) vyras net apsivalgė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. man neteko valgyti neskanaus obuolių pyrago :) džiaugiuosi, kad šis jums taippat patiko kaip ir mano šeimai :)

      Panaikinti
  2. nugi tikrai skanus :)
    mazasis R niekaip negali nuo stalo nueit :)
    V.R.

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai labai skanus jau savaite laiko kekviena vakara kepu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Super skonis !!! Purus, tirpstsntis burnoje.. :))) Ačiū !

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nuostabus pyragas, kepsiu ir ne kartą

    AtsakytiPanaikinti
  6. Atsakymai
    1. Nebūtina, bet sijojant miltus jie būna puresni, o tuo pačiu puresnis kepinys :)

      Panaikinti