Puslapiai

2011 m. rugsėjo 1 d., ketvirtadienis

Vištiena su aštriais prieskoniais


Nors knygą "Skanu ir nebrangu" turiu pasikolinusi jau keli mėnesiai, bet šito puikaus recepto nesugebėjau atrasti. Gerai, kad tai pavyko padaryti Redai. Vištiena tikrai puiki! Tiesiog nuostabi!Įvertino visa šeimyna. E. sakė, kad galėtų tokią vištieną valgyti kas antrą dieną. 
Originaliai recepte turėtų figūruoti tik viščiukų kulšelės, bet kadangi aš turėjau vištienos ketvirčius, tai juos ir panaudojau supjausčiusi.
Mėsytė gavosi minkštutė, sultinga ir puikaus skonio. Užskaitom!
Pagal knygą taip paruoštą vištieną galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Šį kartą šaltos valgyti neteko, bet jei prireiks kada maito iškylai, vištieną kepsiu būtent pagal šitą receptą.
Persiprašau už nuotrauką, bet veštytė taip kvepėjo ir taip skaniai atrodė, kad prisiminiau, jog reikia fotografuoti, kai jau buvome įpusėję vakarienę :)

Taigi, mums reikės:
8 viščiukų kulšelių (arba 4 ketvirčių, kuriuos perpjauname per sąnarį)


Marinatui:
2 VŠ pomidorų padažo
2 VŠ medaus
2 VŠ rudojo cukraus
1,5 VŠ baltojo vyno acto (neturėjau, pyliau Balzamico)
1,5 VŠ sojų padažo
1 VŠ Dižono garstyčių
1 traiškytos česnako skiltelės
1 žalios aitriosios paprikos (neturėjau, panaudojau čili dribsnius)
1/4 malto imbiero miltelių
druskos
šviežiai maltų pipirų

Paruošimas:
  1. Kulšeles aštriu peiliu įpjauname, kad marinatas geriau įsigertų.
  2. Sumaišome visus marinatui skirtus ingredientus. 
  3. Supilame marinatą ant kulšelių ir gerai įtriname. 
  4. Paliekame marinuotis 1 val., o dar geriau - per naktį. Maniškės marinavosi beveik parą.
  5. Kepimo indą patepame aliejumi, išdėliojame kulšeles, supilame ant viršaus marinatą, uždengiame folija.
  6. Kepame iki 200 laipnsių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Jei naudojame ketvirčius, kepti reikėtų ilgiau - bent 20-25 min.
  7. Nuimame foliją ir kepame dar 15 minučių, kol kulšelės gražiai apskrus, o mėsa bus iškepusi (įsmeigus aštrų peilį - tekės skaidžios sultys).
Skanaus!


Šaltinis: Laisvalaikis virtuvėje

4 komentarai:

  1. Ai va kuri vištiena patiko, taip ir pamaniau poto, kad ši. Nu kaip faaaaina :))) džiaugiuos!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Fantastika! Nežinau, ar esu ragavusi skaniau pagamintą vištieną. Nepamenu. Ačiū, Jums! Tobulas skonis :) hmmmmmmm......

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai kad dalinatės :) Man neišpasakytai gera žinoti, kad kažkam tai patiko taip labai, kaip ir mums :)

      Panaikinti