Kai pamačiau šią sriubą pas AJ, iš karto susižavėjau. Neilgai trukus įtraukiau ją į mūsų valgiaraštį. Puiki sriuba! Gamindamą ją, kiek paburbėjau, nes su ja terlionės buvo kiek daugiau nei su skaniąja ryžių pomidorine. Bet valgant burbėti nesinorėjo. Tikrai skani, sodri, soti, tiršta sriuba.
Taigi, mums reikės:
500 g pomidorų
70 g ryžių
1 svogūno
1 morkos
1 raudonos paprikos
300 ml pieno
100 ml vandens
2 česnako skiltelių
2 VŠ pomidorų padažo (pamiršau įdėti)
4 AŠ cukraus
druskos
pipirų
bazilikų
Kukuliams:
300 g faršo
1 kiaušinio
druskos, pipirų, prieskonių
Paruošimas:
- Iš kukuliams skirtš produktų pasiruošiame faršą, formuojame nedidelius kukuliukus ir išsikepame juos keptuvėje, arba 30 min. iki 180 laipnsių įkaitintoje orkaitėje.
- Pasūdytame vandenyje išsiverdame ryžius.
- Pomidorus nuplikome, nulupame ir supjaustome kubeliais.
- Pakepiname smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas kol suminkštėja.
- Į keptuvę suberiame pomidorus ir viską patroškiname ~5 minutes.
- Atskirai pakepiname kubeliais pjaustytą papriką.
- Papriką sudedame į keptuvę pas kitas daržoves ir kelias minutes patroškiname.
- Puode užviriname vandenį su pienu ir cukrumi.
- Į puodą beriame prieskonius, smulkintus česnakus ir kelias minutes paverdame.
- Į puodą sudedame visas daržoves, pomidorų padažą ir verdame ~10 min. karts nuo karto pamaišant.
- Sriubą sutriname blenderiu, suberiame virtus ryžius.
- Sriubą patiekiame įdėjus mėsos kukuliukų.
Šaltinis: Aj receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą