Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 1 d., pirmadienis

Vanilinis keksas su kakava


Puikus keksas! Purus, minkštas ir labai švelnaus skonio. O be to - super paprastai užmaišomas :) Pirmas mano keksas keptas ne su sviestu, o su grietinėle - labai patiko! E. cinkas buvo - glajus. Aš tai kai jį laisčiau - paburnojau. Man pasirodė keista, kad glajų reikia pilti ant dar šilto kekso, o su profais aš nesiginčiju. Tai sėdėjau ir pilsčiau aš tą glajų ant kekso. Bet kai jau valgiau keksą - nesigailėjau. 

Taigi, mums reikės:
Keksui:
3 kiaušinių
200 ml cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
375 ml grietinėlės
500 ml miltų
2 AŠ kepimo miltelių
Nesaldžios kakavos (jei mėgstate saldžiai, galima naudoti ir saldžią kakavą)


Glajui:
125 ml riebios grietinėlės
100 g juodjo šokolado
1 VŠ nutellos

Paruošimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių. Kol ji įkais, viską spėsime pasiruošti.
  2. Visus produktus išskyrus kakavą sumaišome.
  3. Pusę tešlos pilame į kepim formą, barstome kakava, pilame likusią tešlą.
  4. Kepame įkaitusioje orkaitėje apie 45 minutes, kol medinis pagaliukas ištrauktas bus sausas.
  5. Kol kepa keksas pasiruošiame glajų: užverdame grietinėlę, nuimame nuo ugnies, sudedame sulaužytą šokoladą ir nutellą. Viską išmaišome, kol gausis vienalytė masė.
  6. Dar karštą keksą užpilame glajumi. Šiame punkte, kaip jau rašiau pradžioje dabar daryčiau kitaip ir pilčiau ant atvėsusio kekso.
Skanaus!


Šaltinis: Žaidžiame virtuvę

3 komentarai:

  1. Klausyk, nu bet kaip gerai atrodo!!! matau Tu keksų mėgėja? ane?:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip skaniai atrodo. Aš keksą visą viena nesidalinus laisvai įveikčiau, tai man čia kaip gabalėlis rojaus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ir skanus buvo :) Keksai labai greitai ir lengvai susimakliavoja ir praktiškai garantuotai visada būna skanūs :)

    AtsakytiPanaikinti