Puslapiai

2011 m. gegužės 7 d., šeštadienis

Balandėlių tortas

 Labai patiko šis balandėlių variantas :) Sakyčiau tinginių balandėliai. Labai skanūs tinginių balandėliai, arba jei skambiau - balandėlių tortas. Kadangi jau senokai į mane graudžiai šaldytuve žiūrėjo kopūstas, nusprendžiau jo nebekankinti, o kai pamačiau Sonatinos balandėlių tortą, žinojau, kur tą kopūstą panaudosiu. Deja jis buvo pernykštis. neabejotinai su šviežiu kopūstu būtų n kartų skaniau, nors ir dabar skonis nenuvylė. Sonatinos receptą kiek papildžiau nuo savęs. Kitam sykiui didinčiau kopūsto kiekį.

Taigi, mums reikės:
10 - 12 kopūsto lapų (geriau šviežio)
600 g faršo
1 kiaušinio
1 vidutinio svogūno
1 didelės česnako skiltelės
1 morkos
saujos apvirtų ryžių
druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių

Padažui:
2 VŠ vandens
2 VŠ pomidorų padažo
1 VŠ majonezo
1 VŠ grietinės
krapų

Paruošimas:
  1. Nuo kopūsto lapų nupjaustyti sustorėjimus.
  2. Svogūną ir česnaką susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus, apkepus, sudedame tarkuotas morkas ir dar kiek pakepiname. Atvėsiname.
  3. Faršą, kiaušinį, kepintus svogūnus ir morką, prieskonius, ryžius gerai sumaišome.
  4. Kepimo formą lengvai patepame riebalais. 
  5. Dedame sluoksnį kopūsto lapų, ant jų mėsos sluoksnį, tada kopūsto ir t.t. Ant viršaus turėtų būti kopūsto lapai.
  6. Sumaišome padažui skirtus ingredientus ir pilame į kepimo indą.
  7. Kepimo indą sandariai uždengiame.
  8. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
Skanaus!

3 komentarai:

  1. O kopusta ar reikia apvirti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Apvirti kopustai skaniau gaunasi bet patiekalas labai skanus sendien gaminau tai nebeliko

    AtsakytiPanaikinti