Puslapiai

2011 m. sausio 30 d., sekmadienis

Varškės pynė

Kadangi mėgstu įvairius kepinius su varške, pabandžiau mamos pasiūlytą receptą, rastą Kauno dienoje. Pynutė gavosi skani, tačiau man jautėsi aitrokas skonis, spėju, kad nuo citrinos žievelės. Nors tarkavau ją sąžiningai, bet matyt vis tiek pateko baltosios dalies, kuri ir apkartino kepinį. Kitą sykį dėčiau vietoje jos vanilinio cukraus. Labai skanu su pienu.


Taigi mums reikės:
250 g varškės
75 g cukraus
10 VŠ pasukų
10 VŠ aliejaus
Tarkuota pusės citrinos žievelė
1 pakelis kepimo miltelių (dėjau 20 g)
450 g miltų
0,5 AŠ druskos
1 trynio
maltų riešutų pabarstymui

Procesas:

  1. Varškę sumaišome su cukrumi, pasukomis, aliejumi, citrinos žievele ir druska. 
  2. Į gautą mišinį įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišome.
  3. Tešla padalijame į tris dalis. Iš kiekvienos suformuojame po storą virvę ir supiname kasą.
  4. Kasą aptepame paplaktu kiaušinio tryniu, apibarstyti smulkintais riešutais.
  5. Kepame 20-30 min. iki 180 laipsnių  įkaitintoje orkaitėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą