Puslapiai

2010 m. gruodžio 18 d., šeštadienis

Olandiškas blynas su obuoliais

Skanumas. Gal dėl to, kad mėgstu blynus su obuoliais. Privalumas - nereikia stovėti prie viryklės. Paprasta ir gardu. Tobula šeštadienio pusryčiams. Per pora valandų neliko - sunaikinau beveik pati viena, nes mano vyriškis nemėgsta kepinių su obuoliais - suvalgė vieną gabalėlį, sakė - "Visai nieko".


Taigi, mums reikės:
3 kiaušiniai
3 VŠ cukraus
250 ml pieno
150 g (200 ml) miltų
25 g sviesto
šlakelis aliejaus
2 obuoliai
1/4 AŠ cinamono
1/2 AŠ vanilinio cukraus
žiupsnis druskos
cukraus pudros apibarstymui

Paruošimas:
  1. Kiaušinius išplakame su 2 šaukštais cukraus, vaniliniu cukrumi ir druska.
  2. Įpilame pieną, išmaišome.
  3. Po truputį supilame miltus ir gerai išplakame.
  4. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir kepame keptuvėje su sviestu, aliejumi, likusiu cukrumi ir cinamonu kol suminkštės.
  5. Jei keptuvę galima kišti orkaitėn, ant obuolių supilame tešlą, jei ne - prieš tai perpilame obuolius į kepimo formą ir pašauname į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.  
  6. Iškepusį apibarstome cukraus pudra.

Skanaus!
P.S. Kitą sykį pabandysiu atskirti baltymus nuo trynių, išplakti juos iki standžių putų ir įmaišyti atsargiai pabaigoje į tešlą. turėtų suteikti daugiau purumo.
Taip jis atrodė tik pravėrus orkaitę.

Šaltinis: Gardumynai

1 komentaras: