Nuodėmingas dalykas yra tas tinginys... Kalorijų koks milijonas, o atsispirti jam negaliu.... O ir primena jis man vaikystę, nes mama dažnai jį darydavo. Taigi, čia mano mamos receptas su šiek tiek mano variacijų.
Taigi, mums reikės:
540 g arbatinių sausainių (3 pakeliai sausainių Gaidelis) (mums skaniausia, kai dedu 2,5 pakelio Gaidelio, arba 450 g)
400 g kondensuoto pieno
200 g sviesto
2-5 VŠ kakavos (kuo daugiau kakavos, tuo tinginys kartesnis ir, bent jau man, skanesnis)
Neprivalomi ingredientai (vienas ar du iš išvardintų):
2 VŠ romo
2 AŠ tirpios kavos
2 AŠ tirpios kavos
100 g pieniško šokolado
riešutai, razinos
Paruošimas:
- Puode ant ugnies ištirpdome sviestą, kakavą (sausi produktai tirpintame svieste lengvai išsimaišo). Išmaišome.Supilame kondensuotą pieną,
- Kaitiname ant nedidelės ugnies, nuolat maišome. Paverdame. Kuo ilgiau virsime, tuo tirštesnė masė bus. Aš verdu ilgai, kakavos masė sustingusi būna kieta, karamelizuota.
- Jei yra noras įdedame nebūtinuosius ingredientus. Šokolado pusę galima ištirpinti kakavos masėje, o kitą pusę susmulkinus įmaišyti į sausainius.
- Sulaužome sausainius, į juos sudedame riešutus, razinas (jei yra poreikis).
- Sausainius supilame į kakavos masę, gerai išmaišome.
- Aš visą masę supyliau į kekso formą ir gerai suslėgiau. Taip pat galima supilti į maišelį (bet kai pravėsta) ir paslėgti.
- Palaikyti bent 12 val. kad sausainiai spėtų sudrėkti.
Mėgstu tinginį !!! Reikės pabandyti pagal jus :)
AtsakytiPanaikintiTikiuosi patiks :) Išmokau gaminti tinginį iš mamos ir kitaip net nebandau :) Vaikystės skonis :)
Panaikinti