Puslapiai

2010 m. birželio 4 d., penktadienis

Bulvių apkepas

Užsimaniau bulvių apkepo ir nieko nelaukusi jį išsikepiau. Skanus jis man buvo ir karštas ir šaltas (kitą dieną tingėjau pasišildyti). Kadangi receptas iš mano galvos, o gamindama nesveriu produktų, kiekių nenurodysiu.

Taigi mums reikės:
Bulvių
2 kiaušinių
3-4 VŠ grietinės
Kiaulienos faršo
Pievagrybių
Fermentinio sūrio
2 česnako skiltelių
svogūno

Procesas:
  1. Pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką, ten pat dedame pievagrybius ir pakepam apie 10 min.
  2. Sudedame faršą, sumaigome šakute ir kepam ant didelės ugnies, kol apkeps ir taps birus.
  3. Supjaustome plonais griežinėliais bulves. Sudedame prieskonius ir išmaišome.
  4. Ištepame kepimo formą sviestu.
  5. Sluoksniuojame bulves ir faršą.
  6. Sutarkuoti sūrį ir sumaišyti su plaktu kiaušiniu bei grietine (taip pat galima įpjaustyti įvairių žalumynų). Supilti plakinį ant viršaus.
  7. Kepti 30-40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  8. Labai skanu su marinuotais agurkėliais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą