Netyčia aptikau, jog nepasidalinau kadais mėgstamiausiu šonkauliukų receptu. Pagal šį receptą pirmą kartą kepiau tokius rimtus šonkauliukus. Net gi ne šonkauliukus, o visus šonkaulius. Mums jie taaaaip patiko, kad nebeliko ką fotografuoti (sulaukti kol bus nufotografuota - taip pat), tad nieko kito nebeliko, kaip tik užsisaugoti receptą. ir laukti kito karto. Kuris tikrai buvo!
Taigi, mums reikės:
1 kg kiaulienos šonkaulių
Marinatui:
5 česnako skiltelių
4 VŠ alyvuogių aliejaus
4 VŠ balzaminio acto
1 AŠ kumino
1 AŠ rozmarino
1 AŠ maltų juodųjų pipirų
1 AŠ druskos
Paruošimas:
- Šonkaulius supjaustome po vieną kauliuką.
- Česnakus susmulkiname ir sumaišome su likusiais marinato preiskoniais.
- Šonkauliukus dedame į dubenį ar maišelį, užpilame marinatu ir gerai išmaišome. Dedame į šaldytuvą ir paliekame bent kelioms valandoms pasimarinuoti.
- Šonkauliukus išdėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Tarpuose išdėliojame bulvių skilteles (pagardintas druska, pipirais, provanso žolelėmis, aliejaus ir balzzaminio acto šlakeliu).
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Skanaus!
Šaltinis: Ką suvalgyti?
Prieš 1 metus: Trinta pomidorų ir moliūgų sriuba
Prieš 2 metus: Protingi pyragaičiai - stebuklingas pyragas
Prieš 3 metus: Varškės keksas
Prieš 4 metus: Jautienos troškinys su Guiness alumi
Prieš 5 metus: Bandelės su dešrele
Prieš 6 metus: Tortas "Napoleonas"Prieš 7 metus: Troškinti kiaulienos šonkauliukai
Prieš 8 metus: Čili sriuba (troškinys)
Prieš 9 metus: Citrininis obuolių pyragas
Prieš 10 metų: Morenginiai sausainiai su riešutais
Prieš 11 metų: Porų, šoninės ir varškės sūrio pyragasPrieš 12 metų: Keksas su kriaušėmis