Rezultatas: teoriškai geras, praktiškai - reikia šiek tiek pasitreniruoti. Rezultate gavosi kiek sausoka vištiena, dėl ko apkaltinau pačią vištieną, mat ji buvo naminė. Bet paskui supratau, kad pati padariau klaidą: originaliame recepte kepama visa krūtinėlė, o aš ją padalinau į keturias dalis, ko pasėkoje ji iškepė greičiau nei bulvės ir per daug išsausėjo.
Taigi, mums reikės (2-4 porcijoms (mums pakako 4 porcijoms)):
1 vištos krūtinėlės puselės
Vištienai:
1 AŠ Dižono garstyčių
1 AŠ grūdėtų garstyčių
1/2 AŠ džiovintų česnako granulių
1/2 AŠ Provanso žolelių mišinio (aktualiausi rozmarinas ir čiobrelis)
druskos ir pipirų pagal skonį
2 VŠ aliejaus
Bulvėms:
~8 mažų bulvyčių
3 VŠ aliejaus
1 VŠ balzamiko acto
1 AŠ provanso žolelių mišinio
1 AŠ česnako granulių
druskos pagal skonį
4 plonų citrinos griežinėlių
Paruošimas:
- Visus vištienos marinatui skirtus produktus sumaišome ir juo patepame krūtinėlę. Paliekame pasimarinuoti, geriausia per naktį.
- Bulvytes nuplauname, perpjauname per pusę, didesnes - į 4 dalis ir išmaišome su likusiais bulvėms skirtais produktais.
- Atplėšiame folijos lapą, į vidurį paskleidžiame bulvytes, ant viršaus patupdome vištos krūtinėlę, apdėliojame ją citrinos griežinėliais ir sandariai užlankstome foliją. Dedame ant kepimo skardos.
- Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol bulvės iškeps.
- Jei norima, galima atlanksčius foliją įdėti patiekalą kelioms minutėms į orkaitę po griliu.
Skanaus!
Šaltinis: Damn delicious