Kai nusprendžiu iškepti kokį nors saldėsį, niekaip negaliu išsirinkti. Užtrunku begalybę, kol peržiūriu išsisaugotus saldžių kepinių receptus (o jų yra per 2000): šito nenoriu, šitą valgyti teks vienai, neturiu to ingrediento, arba ano...
Taip ir šį kartą. Jau atrodo išsirinkau šį grietininį pyragą su šokolado gabaliukais, bet paaiškėjo, kad turiu nepakankamai grietinės. "Bevartydama" savo išsaugotus receptus radau beveik identišką receptą ir daugiau nebeieškojau.
Šis keksas/pyragas paprastas ir tuo pačiu puikus: minkštas, drėgnas, purus ir labai skanus. Jam nereikia įmantrių produktų. Labai rekomenduoju jį išsikepti! Na, o mano septynmetis užsisakė šį pyragą klasiokų vaišėms savo gimtadienio proga. Tai kažką sako, ar ne?
Taigi, mums reikės (aš kepiau 23 cm skersmens atsegamoje formoje, originaliai siūloma kepti 26 cm skersmens kekso formoje su skyle):
115 g sviesto, kambario temperatūros
150 g (3/4 puodelio) cukraus
2 didelių kiaušinių
1 puodelio (apie 230 g) grietinės arba jogurto
1/2 AŠ druskos
1 AŠ sodos
1 AŠ kepimo miltelių
250 g (2 puodelių) miltų
Pabarstukams:
65 g (1/3 puodelio) cukraus
1 1/2 AŠ malto cinamono
1 VŠ tirpios kavos miltelių
170 g smulkinto šokolado, naudojau 100 g pieniško šokolado - pakako
1 puodelis = 236 ml
Paruošimas:
- Pabarstukams skirtus produktus sumaišome indfelyje ir atidedame į šalį.
- Minkštą sviestą su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išplakame iki purumo.
- Po vieną įplakame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakame, kad neliktų nei pėdsako.
- Įplakame grietinę.
- Atskirame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir sodą ir įsijojame į plakinį. Išmaišome. Tešla bus tiršta.
- Gerai ištepame sviestu kepimo formą. Aš kepiau atsegamoje torto formoje, kurios dugną ištiesiau kepimo popieriumi, o šonus patepiau sviestu.
- Į paruoštą kepimo formą supilame pusę tešlos, išskirstome ir pabarstome pusę pabarstukų. Supilame likusią tešlą, vėl išlyginame ir supilame likusius pabarstukus.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-55 minutes, kol medinis pagaliukas įkištas ir ištrauktas bus švarus.
- Iškepusį pyragą 20 minučių atvėsiname kepimo formoje, vėliau išimame ir avėsiname galutinai.
Šaltinis: Pastry affair
Prieš 1 metus: Kokosiniai sausainiai
Prieš 2 metus: Ispaniški ryžiai su krevetėmis
Prieš 3 metus: Šokoladiniai vafliai
Prieš 4 metus: Cukinijų ir bulvių blynai
Prieš 5 metus: Sluoksniuotos tešlos baklažanų ir pomidorų pyragas su varške
Prieš 6 metus: Lašišos didkepsniai, kepti ant obuolių
Prieš 7 metus: Moliūginiai keksiukai
Prieš 8 metus: Naminis lydytas varškės surelis
Prieš 7 metus: Moliūginiai keksiukai
Prieš 8 metus: Naminis lydytas varškės surelis
Aprašymas kviečia išbandyti :)
AtsakytiPanaikintiAš aprašymus visada užsirašau po iškepimo/suvalgymo, kad nepasimirštų įspūdžiai, nes kaip galima suprasti, šis pyragas keptas iš tikrųjų prieš metus (arba netgi dvejus:) )
Panaikinti