Puslapiai

2017 m. gruodžio 5 d., antradienis

Lašišos apkepas su bulvėmis ir špinatais


Šis patiekalas į greitų vakarienių kategoriją nepatenka, bet į skanių ir lengvai paruošiamų - tai tikrai. O jei pasiruošite iš anksto ar, netgi, užšaldysite pasiruoštą - galima bus uždėti varnelę ir prie "greitos vakarienės".
Ruošiant šį patiekalą jokių specialių įgūdžių nereikės. Tiesa ir to darbo ne itin daug ar ilgam - daugiausia laiko dirbs orkaitė. Rezultatas buvo labai skanus, viskas tarpusavyje labai skaniai derėjo.




Taigi, mums reikės:
375 g lašišos file be odos
1 mažo svogūno (pamiršau panaudoti)
160 g šviežių špinatų lapų (tiktų ir šaldyti, bet svorio nepasakysiu)
druskos, pipirų, 
1 citrinos žievelės, tarkuotos (nenaudojau, naudojau citrinpipirius)
džiovintų česnako granulių
3 nedidelių bulvių

Padažui:
25 g sviesto
25 g miltų (~2 VŠ, lengvai kupini) miltų
250 ml pieno, kitą kartą pilčiau 300-350 ml, kad būtų skystesnis
2 VŠ tarkuoto kietojo sūrio (pridėjau nuo savęs)
druskos, pipirų
pluoštelio krapų

Užbaigimui:
1 VŠ tirpinto sviesto aptepimui
2 VŠ tarkuotojo kietojo sūrio (pridėjau nuo savęs)

Paruošimas:
  1. Bulves su lupenomis paverdame sūdytame vandenyje, 20 minučių nuo užvirimo. Šiek tiek atvėsiname, nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais.
  2. Lašišos file supjaustome kąsnio dydžio kubeliais, beriame į kepimo indą ir pagardiname druska, (citrin-)pipiriais, citrinos žievele, česnakų granulėmis, smulkiai supjaustytu svogūnu. Išmaišome.
  3. Špinatų lapelius sudedame į kiaurasamtį, perpilame verdančiu vandeniu, kad suvystų, tuomet šaltu vandeniu, kad neprarastų žalios spalvos, ir paliekame nusivarvėti. Galiausiai nuspaudžiame, kad nusivarvėtų kuo daugiau vandens.
  4. Špinatus šiek tiek pasmulkiname, pagardiname druska, česnakų granulėmis ir tolygiai paskirstome ant lašišos.
  5. Padažui skirtą sviestą dedame į nedidelį prikaistuvį, ištirpiname ant vidutinės ugnies ir suberiame miltus. Pakaitiname, nuolat maišant kelias minutes. Supilame pieną ir kaitiname, kol padažas sutirštės. Beriame krapus, gardiname druska ir paliekame šiek tiek atvėsti.
  6. Padažą tolygiai paskirstome ant špinatų. Papildymas: padažas buvo tirštokas ir pats savaime ant špinatų ir lašišos nepasiskirstė iki dugno, kitą kartą gamindama jį ruoščiau skystesnį, o užpylusi, lengvai permaišyčiau.
  7. Ant viršaus vienu sluoksniu, šiek tiek persidengiant, išdėliojame bulvių griežinėlius.
  8. Bulvių paviršių aptepame tirpintu sviestu, pabarstome tarkuotu sūriu.
  9. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą