Puslapiai

2017 m. rugpjūčio 25 d., penktadienis

Nesaldus duonos pudingas


Kiekvieną šeštadienį pusryčiams visada valgome pirato akį (uf..gerai nuskambėjo), sekmadieniais (dažniausiai) - vokišką blyną, na kartais kitokius blynus, jei netingiu stovėti prie viryklės. Nors šie patiekalai labai skanūs net ir po begalybės (mano sūnaus mėgiamiausias žodis šiuo metu) kartų, bet kiek gi galima! 


Šis pudingas tinka tiek sotiems pusryčiams, tiek vakarienei. Šalia to, kad tereikia tik viską supjaustyti, galima pasiruošti iš vakaro, ingredientų sąrašas gali būti pats įvairiausias. Pradėjau nuo paprasčiausio ir panašaus į mūsų dar vieną mėgiamą pusryčių alternatyvą - karštus sumuštinius. Pudingas labai skanus tiek karštas, tiek šaltas.


Taigi, mums reikės (2 valgytojams, 14 cm skersmens kepimo indui):
4 sumuštinių duonos riekės, nupjaustytomis plutelėmis
3 riekės saliamio (1 cm storio)
pluošto svogūnų laiškų
4 VŠ tarkuoto sūrio (naudojau Džiugo mišinį Pastai)
3 kiaušinių
1/2 puodelio pieno
druskos, pipirų, kajeno pipirų
1 gerai prinokusio pomidoro
kelių šakelių šviežio čiobrelio
sviesto kepimo formos patepimui

Paruošimas:
  1. Duonos riekes supjaustome 1 cm dydžio kubeliais.
  2. Saliamio riekes supjaustome 1/2 cm dydžio kubeliais.
  3. Kiaušinius išplakame, įpilame pieno, pagardiname druska, pipirais, kajeno pipirais.
  4. Į kiaušinių plakinį beriame supjaustytus svogūnų laiškus, tarkuotą sūrį.
  5. Kepimo indą ištepame sviestu, suberiame duono sir saliamio kubelius, lengvai pamaišome.
  6. Užpilame kiaušinio plakinį ant duonos ir dešros kubelių. Aš dar lengvai permaišiau.
  7. Palaikome pasiruoštą pudingą bent pusvalandį, kad skystis susigertų į duoną, o geriausia per naktį - uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą.
  8. Prieš šaunant pudingą į orkaitę, supjaustome pomidorą riekėmis ir išdėliojame ant pudingo viršaus.
  9. Pomidorų riekes pagardiname druska, pipirais ir šviežiais čiobrelių lapeliais.
  10. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių, kol pudingas išsipūs, ir, jei matosi duonos sluoksnis - gražiai parus.
  11. Leidžiame pudingui 10 minučių atvėsti, ir tiekiame.
Skanaus!










Prieš 2 metus: Ledai sausainyje
Prieš 5 metus: Cukinijų duona su šokoladu
Prieš 6 metus: Naminis pomidorų padažas
Prieš 7 metus: Bandelės su lašinukais




2017 m. rugpjūčio 16 d., trečiadienis

Pomidorai savo sultyse (kaitinami stiklainiuose)

Štai dar vienas prieš du metus su mama išbandytas pomidorų konservavimo savo sultyse receptas. Ankstesnį, kai pomidorai kaitinami puode ir išpilstomi į stiklainius, jau skelbiau anksčiau. Kaip jau rašiau, ragaudama negalėjau apsispręsti, kuris variantas man skanesnis. Jei atvirai - abu labai geri, tad rinkitės pagal širdžiai artimesnį ruošimo metodą. Na, o rezultatą - konservuotus pomidorus galėsite skanauti žiemą ir džiaugtis: tiek kaip garnyrą, tiek naudoti lazanijaispaghetti bolognesebaklažanų ir pomidorų apkepui ir panašiems. Mes likome sužavėti. 



Taigi, mums reikės (kiekis 0,5 litro stiklainiui, dauginkite atitinkamai iš tiek kartų, kiek turite pomidorų ir poreikio):
pomidorų kiek telpa į l/2 litro stiklainį 
1 AŠ druskos
1/2 AŠ cukraus
2-3 skiltelės česnako
2-3 grūdeliai kvapiųjų pipirų 

Paruošimas:
  1. Nulupame pomidorų odelę: viršūnę įpjauname kryžmai, panardiname juos minutei ar mažiau į verdantį vandenį, po to į šaltą ir tada pomidorų odelės atsiskiria labai lengvai. 
  2. Sutvarkytus pomidorus (didesnius pomidorus perpjauname) dedame į 500 ml ar 700 ml stiklainius lengvai pagrūdant, kad neliktų oro tarpų. 
  3. Galiausiai ant viršausberiame visus prieskonius. 
  4. Stiklainius pridengiame dangteliais (neužsukame!) ir sustatome į puodą su šaltu vandeniu. 
  5. Užkaičiame puodą ir po vandens užvirimo kaitiname: 500 ml stiklainius - 20 minučių, 700 ml - 30 minučių. 
  6. Ištraukiame stiklainius, gerai užsukame ir surikiuojame apverstus. Užklojame šiltai, kad šiluma kuo ilgiau laikytųsi.
Skanaus!


2017 m. rugpjūčio 9 d., trečiadienis

Pomidorai savo sultyse


Prieš du metus su mama bandėme du pomidorų konservavimo savo sultyse receptus. Šį ir dar vieną, kai pomidorai kaitinami jau stiklainiuose. Ragaudama negalėjau apsispręsti, kuris variantas man skanesnis. Vieną kartą atrodė, kad čia aprašytąsis, kitą - pomidorai su papildomu česnakų ir pipirų prieskoniu. Jei atvirai - abu labai geri, tad rinkitės pagal širdžiai artimesnį ruošimo metodą. Na, o rezultatą - konservuotus pomidorus galėsite skanauti žiemą ir džiaugtis: tiek kaip garnyrą, tiek naudoti lazanijai, spaghetti bolognese, baklažanų ir pomidorų apkepui ir panašiems. Mes likome sužavėti. 

Taigi, mums reikės (kiekis 1 litrui, dauginkite atitinkamai iš tiek kartų, kiek turite pomidorų ir poreikio):
1 l pomidorų (taip, nekažin koks mato vienetas, būtinai patikslinsiu prie progos)
1 AŠ (kupino) druskos
1 AŠ cukraus

Paruošimas:
  1. Nulupame pomidorų odelę: viršūnę įpjauname kryžmai, panardiname juos minutei ar trumpiau į verdantį vandenį, po to į šaltą ir tada pomidorų odelės atsiskiria labai lengvai.
  2. Sutvarkytus pomidorus dedame į puodą, beriame cukrų, druską, gerai permaišome ir paliekame porai valandų.
  3. Puodą užkaičiame, užverdame ir išpilstome į sterilizuotus stiklainius, užsukame ir surikiuojame apverstus. Užklojame šiltai, kad šiluma kuo ilgiau laikytųsi. 
Skanaus!


Šaltinis: www.delfi.lt


Prieš 1 metus: Pomidorų ir fetos salotos
Prieš 2 metus: Ledai sausainyje
Prieš 3 metus: Ryžių pudingas
Prieš 4 metus: Skrebučiai su medumi

2017 m. rugpjūčio 3 d., ketvirtadienis

Orkaitėje kepti pomidorai ir krevetės su feta


Niam niam niam! Superinė vakarienė! Darbo minimaliai, o skonis - pasaka! Beja, aš kažkaip norėjau labiau "vakarieniško" patiekalo, tad originalaus recepto rekomendaciją valgyti taip paruoštas krevetes su šviežia traškia duona ignoravau ir tiekiau su tagliatelle makaronais. Bet galiausiai negalėjau palikti inde skanaus susidariusio padažo ir išlaižiau jį su skrudinta duona -fantastiška!
Šis patiekalas universalus - gali būti ir kaip greita, bet labai skani vakarienė, tiek analogiškų savybių užkandis.


Taigi, mums reikės (2 alkaniems valgytojams, kaip pagrindinis patiekalas):
300 g išlukštenttų krevečių (aš naudojau virtas šaldytas)
5 didelių gerai prinokusių pomidorų (aš naudojau geras tris saujas vyšninių pomidoriukų)
3 didelių skiltelių česnako
druskos, pipirų
1/2 puodelio smulkintų petražolių (naudojau džiovintas)
2 VŠ citrinos sulčių
1 puodelio trupinto feta sūrio
čili pipirų dribsnių pagal skonį

makaronų ar šviežios ciabatta duonos pateikimui (rekomenduoju pastarąją)

Paruošimas:
  1. Didelius pomidorus supjaustome skiltelėmis, jie naudojame vyšninius - perpjauname per pusę.
  2. Beriame pomidorus į kepimo indą aukštais kraštais.
  3. Česnkaus susmulkiname ir beriame ant pomidorų.
  4. Pašlakstome viską aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.
  5. Kepame iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, aukščiausioje lentynoje 20 minučių.
  6. Po 20-ties minučių į kepimo indą beriame krevetes, petražoles, pašlakstome citrinos sultimis (aš dar šliukštelėjau pusę taurės balto vyno), viską išmaišome.
  7. Ant viršaus pabarstome fetos sūrio, truputį čili pipirų dribsnių ir dedame atgal į orkaitę.
  8. Kepame dar 10-15 minučių, kol krevetės sušyla (jei naudojame virtas) arba iškepa (jei naudojame žalias).
  9. Tiekiame su virtais makaronais ar traškia ciabatta duonele.

Skanaus!



Šaltinis: Real simple



Prieš 1 metus: Pomidorų ir fetos salotos
Prieš 2 metus: Ledai sausainyje
Prieš 3 metus: Ryžių pudingas
Prieš 4 metus: Skrebučiai su medumi