OooOooO! Toks maistas - mano gomurio džiaugsmas! Pati nustebau, kaip labai man buvo skanu. Tai trečias patiekalas, kurio paslapčia einu valgyti dar kuris laikas po pietų/vakarienės (pirmasis - lazanija, antrasis baklažanų parmidžiana).
Šis patiekalas be galo papastai ir greitai pagaminamas, paruošimui pakanka vienos keptuvės. Jei nepatinka krevetės, jas drąsiai galima pakeisti vištiena - tiktų taip pat tobulai.
Taigi, mums reikės (3-4 porcijoms):
1 svogūno
2 česnako skiltelių
1/2 AŠ ciberžolės (turmeric)
1 morkos
1 paprikos
1 čili pipiro (pridėjau nuo savęs, tiko tobulai)
2 pomidorų
300 g tigrinių krevečių (naudojau virtas šaldytas, kurias atitirpinau)
1 1/2 puodelio ryžių (naudojau Jasmine)
1/2 puodelio šaldytų žirnelių, atitirpintų
1 VŠ smulkintų petražolių (neturėjau, nenaudojau)
vištienos sultinio (pridėjau nuo savęs, naudojau ekologiško sultinio miltelius)
druskos, pipirų
1 puodelis = 236 ml
Paruošimas:
- Svogūnus ir česnaką susmulkiname ir kartu su ciberžole apkepame įkaitintame aliejuje kol suminkštės.
- Į keptuvę dedame tarkuotas morkas ir pakepiname.
- Kol kepa morkos, supjaustome juostelėmis papriką bei čili ir beriame į keptuvę.
- Iš paskos į keptuvę keliauja supjaustyti pomidorai. Kartu su pomidorais aš įverčiau ir neatitirpintus žirnelius.
- Jei naudojame nevirtas krevetes, suminkštėjus daržovėms, beriame krevetes į keptuvę ir pakepiname, kol jos taps rausvos.
- Tolygiai ant viršaus užberiame ryžius ir pusę petražolių bei užpilame 2 puodeliais verdančio vandens (nebūtina, galima ir šaltu).
- Aš naudojau virtas krevetes, tad jas išdėliojau tiesiog ant ryžių. Man šiek tiek trūko skonio krevetėms, tad kitą kartą, jei naudpčiau šaldytas virtas krevetes, jas dėliočiau ant daržovių prieš ryžius.
- Užvirus vandeniui, kaitrą sumažiname ir leidžiame virti 15-20 minučių, kol ryžiai išvirs.
- Išjungiame ugnį. Jei naudojate šviežius ar atitirpintus žirnelius, užberiame juos ant viršaus kartu su likusiomis petražolėmis, uždengiame dangčiu ir paliekame 5 minutėms.
Šaltinis: Food network
P.S. Antrą kartą gamindama, krevetes 30 min. pamarinavau saldžiai aštriame padaže (sweet chilli sauce).
Prieš 1 metus: Šokoladiniai vafliai
Prieš 2 metus: Cukinijų ir bulvių blynai
Prieš 3 metus: Sluoksniuotos tešlos baklažanų ir pomidorų pyragas su varške
Prieš 4 metus: Lašišos didkepsniai, kepti ant obuolių
Nice Blog Post !
AtsakytiPanaikinti