Puslapiai

2016 m. gruodžio 8 d., ketvirtadienis

Teriyaki vištiena


Na gerai, techniškai kalbant, gal ne visai teriyaki, bet arti to. Kaip ten bebūtų, paprasta, greita ir labai skanu! 




Taigi, mums reikės: 
3 vištos krūtinėlės puselių (aš naudojau vidinę file)
2 česnako skiltelių
1/2 puodelio sojos padažo*
1/3 puodelio medaus
1 1/2 VŠ sezamo sėklų
1 didesnio baltojo svogūno
1/2 brokolio
1 raudona paprika
1 žalia paprika

Paruošimas:
  1. Vištieną supjaustome kubeliais, beriame į keptuvę su jau įkaitusiu aliejumi ir kepame ant kaitresnės ugnies kol beveik iškeps. 
  2. Ant vištienos pilame sojų padažą, medų ir beriame sezamo sėklas. Kaitiname kol padažas pradės tirštėti.
  3. Išgraibome vištieną iš keptuvės, paliekant padažą joje.
  4. Į keptuvę beriame plunksnelėmis supjaustytą svogūną, truputį pakepiname, kol susipjaustysimelikusias daržoves, kurias taip pat beriame į keptuvę. Pakepiname, kol suminkštės. Kad tai greičiau įvyktų, galima uždengti dangčiu.
  5. Baigus kepti daržovėms į keptuvę atgal įverčiame trumpam vištieną, kad sušiltų.
  6. Tiekiame su ryžiais.
Skanaus!


Šaltinis: Tasty video

*man baisiai niežėjo nagai šliūkštelti ir balzaminio acto truputį. Neabejoju, kad nebūtų pamaišęs.




Prieš 1 metus: Medaus keksas
Prieš 2 metus: Flaugnarde su obuoliais

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą