Nupučiu dulkes nuo savo tinklaraščio....
Atsinešu superines pomidorų salotas su feta sūriu. Jau nepamenu kiek metų jas gaminu. Dabar, kai pomidorai patys skaniausi, pats laikas jas gaminti. O kai į šias salotas kartą papildomai įpjausčiau arbūzo - atradau jas iš naujo. Pabandykit! Ar su arbūzu, ar be - labai rekomenduoju!
Taigi, mums reikės (gausiai pasigardžiuoti kaip garnyru - 2 porcijos):
5 vidutinių gerai prinokusių pomidorų
100 g fetos sūrio
1 nedidelio mėlynojo svogūno (pridėjau nuo savęs - labai tinka!)
1 VŠ alyvuogių aliejaus
1 VŠ balzaminio acto ar kremo
pluoštelio šviežių krapų (būna, kad neturiu - ne bėda), jei turite šviežių bazilikų - jie či ataip pat tiks
riekės arbūzo, jei norisi naujų pojūčių
maltų juodųjų pipirų ir, jei trūksta, druskos
Paruošimas:
- Svogūnus supjaustome riekelėmis, ar kaip tik patinka, svogūnus plonais pusžiedžiais.
- Sluoksniuojame: pomidorai, (arbūzas, jei naudojame), svogūnai, trupinta feta.
- Pašlakstome aliejumi, balzamiku, pagardiname pipirais ir jei turime - smulkintais krapais.
Skanaus!
Šaltinis: Beatos Nicholson knyga "Beatos virtuvė"
Prieš 1 metus: Ledai sausainyje
Prieš 2 metus: Ryžių košė (pudingas)
Prieš 3 metus: Skrebučiai su medumi
Prieš 4 metus: Kitaip virtas kiausinis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą