Puslapiai

2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Cukinijų blynai su pievagrybiais


Hmm... kepiau aš pagal recepto nurodytą normą, kuri yra tikrai nedidelė - dviems negodiems valgytojams. Kepiau tik tiek, nes galvojau, kad vis tiek reikės vienai pačiai valgyti - mano vyrai visokių "nesąmonių su cukinijom" nevalgo. Valgė abu, net ausys linko. Man liko pora blynų.... Būtų buvę daugiau, abu vyriškiai būtų antra tiek suvalgę. Mažasis suvalgė daugiausia iš visų. Man taip pat buvo skanu. 

Taigi, mums reikės:
200 g cukinijos (svoris be sėklų ir be odos, jei cukinija jauna - dedam su viskuo)
100 g pievagrybių
1 kiaušinio
1-2 VŠ miltų
druskos, pipirų
2 skiltelių česnako (aš įdėjau 4 nedideles, česnakas blynams suteikė 60 proc.skanumo)

Paruošimas:
  1. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Jei turite smulknesnę tarką, ji tiktų labiau, bet aš tokios neturiu. Cukinijos sultis kiek nuspaudžiame ir ten pat sutarkuojame pievagrybius.
  2. Įspaudžiame česnaką, įmaišome miltus, įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir pipiras bei viską gerai išmaišome.
  3. Cukinija nuo druskos paleis sultis, taigi, galima įmaišyti vėliau kiek miltų, bet aš apsiėjau be to.
  4. Kepame blynus įkaitintame aliejuje.
  5. Patiekiame su grietine.

Skanaus!


Šaltinis: Žaidžiame virtuvę

4 komentarai:

  1. Ačiū už puikų receptą! Tikrai labai skanūs blyneliai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Išsikepėm šių blynų vakarienei. Visiems, net mūsų šeimos vyrui - prisiekusiam mėsėdžiui - patiko :)
    Ačiū už skanų receptą!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) mano mėsėdis juo irgi "užskaitė" :) Ačiū, kad pasidalinote! :)

      Panaikinti