Čia vienas iš praėjusios žiemos vakarienių prisiminimų. Ir vasarą būna darganotų dienų, kai norisi šilto ir sotaus maisto, ne vien salotos lapo. Šis makaronų apkepas puikiai tam tiktų. Receptas mano atmintyje įsirėžė dar 2013 metais, kažkodėl pasirodė, kad turėtų būti labai skanu. Neapsigavau - man buvo labai skanu (ir sotu). Patiekus su gaiviomis pomidorų salotomis, šis patiekalas bus ne toks sunkus, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
Taigi, mums reikės (4 porcijoms):
250 g trumpų makaronų
60 g sviesto + dar kepimo formos patepimui + kelios riekelės
4 VŠ miltų
480 ml grietinėlės
120 g mocarelos sūrio
200 g rikotos
100 g tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Džiugą)
druskos, pipirų
žiupsnelio muskato (pridėjau nuo savęs)
Paruošimas:
- Makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakelio.
- Puode ištirpiname sviestą ir maišant suberiame miltus. Pakepiname kol masė bus vientisa.
- Po truputį nuolat maišant pilame grietinėlę. Kaitiname nuolat maišant, kol padažas sutirštės.
- Į padažą suberiame tarkuotą mocarelą, rikotą ir pusę kietojo sūrio.
- Pagardiname druska, pipirais ir muskatu. Paragaujame ar nieko netrūksta.
- Pagamintą padažą sumaišome su išvirtais makaronais.
- Kepimo indą ištepame sviestu ir suverčiame su padažu sumaišytus makaronus. Išlyginame, užbarstome ant viršaus likusį kietąjį sūrį ir ant viršau uždedame kelias sviesto riekeles.
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol sūrio plutelė taps švelnios aukso spalvos ir pradės burbuliuoti.
- Skanu su pomidorų salotomis.
Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė Nuo... Iki..." 2013 m. Nr. 3(45)
Prieš 1 metus: Sumuštinis su vištiena ir obuoliu
Prieš 2 metus: Vištienos suktinukai su vytintu kumpiu ir mozzarella
Prieš 3 metus: Blynai su mėlynėmis
Prieš 4 metus: Sluoksniuotos tešlos pyragas su tuno įdaru
Prieš 5 metus: Varškės apkepas