Vieną kartą, vakare grįždama iš kirpyklos, parvežiau šeimynai greito maisto. Nuo to karto kažkaip tapo tradicija, kad kai aš einu į kirpyklą, šeimyna laukia fast food'o... Taip aš atradau tortilijas su vištiena. Man jos tokios skanios, kad nusprendžiau atkartoti jas namie. Ir man pavyko - valgėm ne kartą, pirštus apsilaižydami.
Taigi, mums reikės (2 valgytojams):
~4 tortilijų paplotėlių
keptos vištienos krūtinėlės*
1 avokado
1 pomidoro
1 nedidelio mėlynojo svogūno
kelių traškių salotų lapų
fetos sūrio (man jis ir yra viso patiekalo "razinka")
jelapeno pipirų
Padažui:
~2 VŠ pomidorų padažo
~1-2 VŠ majonezo (aš maišau su natūraliu jogurtu, kad nebūtų taip riebu)
1 česnako skiltelės
Paruošimas:
- Padažui skirtą česnako skiltelę išspaudžiame ir sumaišome su majonezu, pomidorų padažu ir jogurtu.
- Visus likusius ingredientus, išskyrus tortilijas, žinoma, supjaustome gabaliukais ir sudėliojame į nedidelius dubenėlius - kiekvienas susikomplektuos savo tortiliją pagal savo skonį.
- Tortilijas pašildome mikrobangėje ar orkaitėje pagal ant pakelio pateiktas instrukcijas.
- Imame tortiliją, patepame padažu, sluoksniuojame pagal pageidavimą, susukame ir valgome.
*vištienos krūtinėlę aš pagardinu druska, pipirais, šviežiais čiobreliais ir rozmarinais, pašlakstau citrinos sultimis, šiek tiek alyvuogių aliejaus. Palaikau pusvalandį ar per naktį ir iškepu keptuvėje.
o juos kaip pateikti? pašildyti? :) ar tiesiog vyniot ir valgyt šaltus? :D
AtsakytiPanaikintiNa, vištiena ir tortiljos būna šiltos, bet taip - tai nėra karštas patiekalas. Jei labai norisi šilumos, galima suvyniotas tortilijas sutvirtinti smeigtukais ir pakepti orkaitėje. Mes kiekvienas susikomplektuojame tortiliją pagal savo skonį ir iš karto valgome.
Panaikinti