Puslapiai

2015 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

Tortilijos su vištiena


Vieną kartą, vakare grįždama iš kirpyklos, parvežiau šeimynai greito maisto. Nuo to karto kažkaip tapo tradicija, kad kai aš einu į kirpyklą, šeimyna laukia fast food'o... Taip aš atradau tortilijas su vištiena. Man jos tokios skanios, kad nusprendžiau atkartoti jas namie. Ir man pavyko - valgėm ne kartą, pirštus apsilaižydami. 

Taigi, mums reikės (2 valgytojams):
~4 tortilijų paplotėlių
keptos vištienos krūtinėlės*
1 avokado
1 pomidoro
1 nedidelio mėlynojo svogūno
kelių traškių salotų lapų
fetos sūrio (man jis ir yra viso patiekalo "razinka")
jelapeno pipirų

Padažui:
~2 VŠ pomidorų padažo
~1-2 VŠ majonezo (aš maišau su natūraliu jogurtu, kad nebūtų taip riebu)
1 česnako skiltelės

Paruošimas:
  1. Padažui skirtą česnako skiltelę išspaudžiame ir sumaišome su majonezu, pomidorų padažu ir jogurtu.
  2. Visus likusius ingredientus, išskyrus tortilijas, žinoma, supjaustome gabaliukais ir sudėliojame į nedidelius dubenėlius - kiekvienas susikomplektuos savo tortiliją pagal savo skonį.
  3. Tortilijas pašildome mikrobangėje ar orkaitėje pagal ant pakelio pateiktas instrukcijas.
  4. Imame tortiliją, patepame padažu, sluoksniuojame pagal pageidavimą, susukame ir valgome.
Skanaus!




*vištienos krūtinėlę aš pagardinu druska, pipirais, šviežiais čiobreliais ir rozmarinais, pašlakstau citrinos sultimis, šiek tiek alyvuogių aliejaus. Palaikau pusvalandį ar per naktį ir iškepu keptuvėje. 




2 komentarai:

  1. o juos kaip pateikti? pašildyti? :) ar tiesiog vyniot ir valgyt šaltus? :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, vištiena ir tortiljos būna šiltos, bet taip - tai nėra karštas patiekalas. Jei labai norisi šilumos, galima suvyniotas tortilijas sutvirtinti smeigtukais ir pakepti orkaitėje. Mes kiekvienas susikomplektuojame tortiliją pagal savo skonį ir iš karto valgome.

      Panaikinti