Prisipažinsiu - aš buvau lengvai skeptiška rezultatui. Ne, nemanykite, jog maniau, jog bus neskanu. Ar gali tiramisu būti neskanus?! Ne, tiesiog galvojau - ar gali būti skaniau nei yra. Ir turiu pripažinti, jog baltasis šokoladas tikrai įneša nemažai žavesio. Na gerai, daug žavesio! Nesakau, jog dabar gaminsiu tik tokį tiramisu, bet jei lentynoje bus balto šokolado - jį būtinai panaudosiu! O pirkdama maskarponę, pasistengsiu nepamiršti nusipirkti ir baltojo šokolado. :) Nors ne, tikriausiai, kad nuo šiol gaminsiu būtent tokį tiramisu...
Beja, mėlynės, avietės ar kitokios uogos labai tinka ne tik kaip papuošimas - jos puikiai subalansuoja skonį. maniškės, deja, buvo iš šaldiklio, tad matosi, kad pavandinijo. Skoniui tai įtakos nepadarė.
Taigi, mums reikės (~10 porcijų):
200-300 g "Damų pirštelių" sausainių
Kremui:
500 g mascarponės sūrio
100 g baltojo šokolado (naudojau Schogetten)
100 g baltojo šokolado (naudojau Schogetten)
2 kiaušinių (originale naudojami tik tryniai, bet man gaunasi per tiršta masė, baltymai suteikia kremui lengvumo)
2 VŠ romo
70 g cukraus
Sausainių mirkymui:
1 puodelio stiprios kavos
2 VŠ romo
Pateikimui:
nesaldintos kakavos
uogų
Paruošimas:
- Šokoladą ištirpiname garų vonelėje, t.y. dedame į karščiui atsparų indą, kurį įtaisome ant puodo su vandeniu. Mūsų indas su šokoladu enturi liestis su vandeniu. Kaitiname, kol šokoladas ištirps.
- Trynius išplakame su cukrumi.
- Į trynius įmaišome ištirptintą ir pravėsusį šokoladą ir romą.
- Įmaišome maskarponę.
- Baltymus išplakame iki standžių putų ir įmaišome į kremą.
- Į indą, kuriame tilptų visas sausainis, supilame kavą ir romą.
- Trumpam pamerkiame sausainį į kavą. Aš darau taip - dedu sausainį ir mikliai jį pora kartų apverčiu.
- Pamirkytus sausainius išdėliojame ant indo, kuriame tieksime tiramisu, dugno, tada paskleidžiame pusę kremo. Vėl dėliojame sausainius ir sudedame likusį kremą.
- Pasiruoštą tiramisu dedame bent porai valandų, geriausiai 4-6 ar per naktį, į šaldytuvą. Tai būtina, kad susimaišytų skoniai. Pirmas porcijas mes valgėme tiramisu pastovėjus gal pusvalandį. Štai tada ir pasireiškė mano skepticizmas. Bet kai ragavome šiek tiek pabrendusį - tada buvo skonio šventė!
- Prieš patiekiant pabarstome kakava ir papuošiame norimomis uogomis. Nebarstykite kakava tik pagaminę, kakava sudrėks ir nebus gražu.
Šaltinis: Aguonėlės blog'as
P.S. Šalia ankstečiau įdėtų receptų su maskarpone (Tiramisu ir karamelinis šokoladinis tortas) esu gavusi ne vieną komentarą, jog masė su maskarpone gaunasi labai skysta. Tiek skysta, kad pvz. darant tiramisu sausainiai išplaukia į paviršių. Nuoširdžiai nesuprantu, kodėl taip nutinka.
Aš, kad kremas nebūtų toks tirštas, visada įmaišau ir standžiai išplaktus kiaušinių baltymus, bet jei jums kremas gaunasi skystokas, baltymų nebedėkite. Tuo pačiu parodau koks kremas rezultate gaunasi man.
P.S. Šalia ankstečiau įdėtų receptų su maskarpone (Tiramisu ir karamelinis šokoladinis tortas) esu gavusi ne vieną komentarą, jog masė su maskarpone gaunasi labai skysta. Tiek skysta, kad pvz. darant tiramisu sausainiai išplaukia į paviršių. Nuoširdžiai nesuprantu, kodėl taip nutinka.
Maskarponė+cukrus+tryniai+baltas šokoladas |
Aš, kad kremas nebūtų toks tirštas, visada įmaišau ir standžiai išplaktus kiaušinių baltymus, bet jei jums kremas gaunasi skystokas, baltymų nebedėkite. Tuo pačiu parodau koks kremas rezultate gaunasi man.
Turėtų būti skanu :) Bet mane visuose receptuose labai gąsdina žali kiaušiniai, bijau salamoneliozės, ar kaip ji ten vadinasi. Todėl tiramisu darau tik su maskarpone ir grietinėle. Bet labai norisi pabandyti tikrą tiramisu :)
AtsakytiPanaikintiMan kiaušinius "tiekia" mano mama, tad aš juos naudoju drąsiai :)
PanaikintiŠaip jau ant kiaušinio lukšto būna natūrali apsauginė plėvelė sauganti nuo salmoneliozės, ir nuplovus juos prieš naudojimą (tik prieš naudojimą, kitaip pažeisite apsaugą anksčiau laiko) teoriškai turėtų būti viskas gerai. Svarbu nenaudoti skilusių ir senų kiaušinių.
Ypatingai bijantiems, trynius su cukrumi galima plakti ant garų vonelės. Bet mano nuomone tai kaip "žvakė nabašnikui", nes salmonelės žūsta tik prie 60 laipsnių, o prie tokios temperatūros jau gautume ne kremą, o omletą. :)
o kiek maskarpones? ;)
AtsakytiPanaikinti:) čia iš serijos "o kam tau adresas? Tu šiai užeik" :D ačiū už pastabą - papildžiau :)
PanaikintiMan ir atrodo panašiai.. kaip gali būti dar skaniau :) neišbandžius nesužinosiu :D
AtsakytiPanaikintiBūtent, Medėja! :) O jau kad tas tiramisu taip lengvai pagaminamas, tai nėra ko ir laukti! :)
PanaikintiNice Blog Post !
AtsakytiPanaikinti