Kažin kada kepti blynai (jei tiksliau tai praėjusį spalį). Buvo skanūs, minkšti ir purūs. Bet padariau klaidą - užsimaišiau tešlą iš vakaro, tad nebuvo labai amerikietiški - stori. Matyt kepimo milteliai per naktį suveikė ir jau nebeiškėlė tešlos kepimo metu. Dalį tešlos iškepiau įprastai, dalį - su obuoliais - mano mėgstamiausias variantas.
Taigi, mums reikės:
2 kiaušinių
2 VŠ cukraus
vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
250 ml pieno
195 g (375 ml) miltų
2 AŠ kepimo miltelių
60 g tirpinto sviesto
obuolių, mėlynių, bananų, šokolado - pagal pageidavimą
Paruošimas:
- Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi.
- Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais.
- Po truputį pilame miltus ir pieną, kol užmaišome tešlą be gumuliukų.
- Supilame tirpintą ir kieka tvėsusį sviestą, gerai išplakame.
- Jei dedame kokius nors priedus - įmaišome.
- Paliekame tešlą "pailsėti: 15 - 20 minučių - miltai išbrinks ir blynai bus minkštučiai.
- Kepame įkaitintoje keptuvėje. Papildomų riebalų nebereikia - jų pakanka iš sviesto tešloje.
Šaltinis: Receptų medis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą