Čia dar vienas užkandis iš pernykščio mano šefuko gimtadienio. Lengvai pagaminamas, greitai išnykstantis nuo stalo :)
Taigi, mums reikės:
250g sluoksniuotos bemielės tešlos
400 g kalakuto krūtinėlės (tinka ir vištiena)
1 svogūno
1 česnako, išspausto
1 VŠ sojos padažo
1 AŠ kario
1 AŠ druskos
1/2 AŠ malto imbiero
2 VŠ saldaus čili padažo (nedėjau)
1/4 AŠ sezamų aliejaus (nedėjau)
5 VŠ džiūvėsėlių
juodųjų pipirų
2 kaiušinių
sezamo sėklų
Paruošimas:
- Kalakutieną sumalame ir sumaišome su čili ir sojos padažais, aliejumi, druska ir pipirais.
- Smulkintą svogūną pakepiname šlakelyje aliejaus, kai suminkštėja įspaudžiame česnaką ir dar truputį pakepiname. Įmaišome kario miltelius.
- Į maltą mėsą įmaišome keptus svogūnus, 1 kiaušinį ir džiūvėsėlius.
- Sluoksniuotą tešlą atšildome pagal nurodymus ant pakelio.
- Pasiruoštą įdarą dedame viena linija ant tešlos lakšto. Susukame, aptepame antruoju išplaktu kiaušiniu ir apibarstome sezamo sėklomis. Supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
- Išdėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos.
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minučių.
Šaltinis: Sonatinos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą