Puslapiai

2012 m. rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

Vištienos kukuliai su sūriu



Šiuos kukuliukus kepiau jau tris kartus (pirmą kartą dar vasario mėnesį). Kas kartą vis tikėjausi, kad pavyks nufotografuoti skaniau, bet vis nepavykdavo. Bet jie verti pasidalinimo, net ir su ne itin kokiomis nuotraukomis. Jie lengvai ir paprastai pagaminami bei tiesiog skanūs. Padariau loteriją ir į kai kuriuos įdėjau po džiovintą slyvą. Tai skonis - nerealus. Vieną kartą suformavusi kukuliukus, juos sudėjau į kepimo indą ir užšaldžiau. O kai prisireikė, buvau išėmusi juos iš vakaro iš šaldiklio ir įdėjusi į šaldytuvą per naktį atitirpti. Vakarienę paruošiau žaibo greičiu.

Taigi, mums reikės:
Kukuliams:
~350 g vištienos krūtinėlės (1 puselė)
saujos džiūvėsėlių
~40-50 ml pieno
1 nedidelio svogūno
1 VŠ grietinės
1 kiaušinio
druskos, pipirų, džiovinto česnako granulių ar kt. mėgiamų prieskonių paukštienai

Įdarui:
džiovintų slyvų (neprivaloma, bet labai rekomenduotina), spėju tiktų ir dž. abrikosai.

Viršui:
1-2 VŠ majonezo
sūrio (naudojau paprastą fermentinį, pamaišytą su trupučiu Džiugo, labai tinktų mozzarella)

Paruošimas:

  1. Krūtinėlę sumalame ir sumaišome visus, kukuliams skirtus, ingredientus.
  2. Leidžiame truputį pastovėti, kad džiūvėseliai sugertų pieną.
  3. Masė gausis gana skysta, taip ir turi būti.
  4. Masę kabiname su šaukštu, ir šlapiomis rankomis formuojame nedidelius kukuliukus. Jei dedate slyvą, formavimo metu įspauskite ją į kukuliuko viduriuką.
  5. Kukuliukus dedame į aliejumi pateptą kepimo formą. 
  6. Kukuliukus patepame su trupučiu majonezo ir apibarstome tarkuotu sūriu ar sūrio mišiniu. Mums nelabai patinka apskrudęs sūris, todėl šitą procedūrą atlikau likus 10 min. iki kepimo pabaigos.
  7. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. 


Skanaus


Šaltinis: Olgas flavor factory

2 komentarai:

  1. Ačiū už pastabą :) Slyvos mano improvizacija, tai ir nerašiau. Formuojant kukuliuką, džiovintą slyvą reikia įsprausti į viduriuką :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagu! :) tikrai ir Jūsų būdas įmaišyti slyvas yra geras - taip jos pasiskirsto tolygiai :)

    AtsakytiPanaikinti