Pirmas mano saldus kepinys, neskaičiuojant blynų, su cukinija. Labai patiko. Jau nusimačiau dar du saldžius pyragus su cukinija. Šis pyragas beveik sveikuoliškas - naudojama minimaliai riebalų, o rezultatas tikrai puikus - labai šlapias, purus su traškia cinamonine plutele ir skanutėliais šokolado lašeliais. Cukinijų neras net priekabiausias ieškotojas. Visiems labai patiko. Tiesa, palaikius maišelyje kelias dienas traškioji cinamoninė plutelė sudrėko ir pasidarė tiesiog saldi, kvapni lipni. Pabaigėme jį valgyti trečią dieną po iškepimo - buvo vis dar skanus, nors, žinoma, skaniausias šviežias. Jei niekada nebandėte kepinių su cukinija - stipriai rekomenduoju.
I mišinys:
190 g miltų
1 AŠ kepimo miltelių
1/4 AŠ sodos
125 g cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
II mišinys:
2 mažų kiaušinių
100 g jogurto
30 g aliejaus
200 g cukinijos (be sėklų, jau sutarkuotos)
Viršui:
1 VŠ cukraus
1/4 VŠ cinamono
Paruošimas:
- Viename dubenyje (mažesniame) sumaišome I mišinio produktus. (Miltus persijojame).
- Kitame dubenyje (didesniame) išplakame kiaušinius ir sudedame likusius II mišinio produktus. Viską išplakame ir įmaišome tarkuotą cukiniją.
- Sausus produktus supilame į dubenį pas šlapius ir šaukštu išmaišome. Nepermaišome! Maišome tik tiek, kol nelieka sausų miltų.
- Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Aš naudojau silikoninę kekso formą, niekuo netepiau, nieko neklojau.
- Sumaišome pabarstymui skirtą cukrų ir cinamoną ir apibarstome kepinio viršų.
- Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 - 50 min. Patikriname su mediniu pagaliuku. Jei neapsivėlęs tešla - pakepame dar 5 min. ir traukiame iš orkaitės. Nuo cukinijos kepinys bus labai drėgnas, taigi, yra didelė tikimybė, kad duona neiškeps kaip reikia, todėl geriau pakepti kiek ilgiau. Pasak recepto autorės, šio pyrago perkepti neįmanoma.
- Iš formos kepinį išimame tik visiškai atvėsusį.
Šaltinis: Delfi.lt