Atmenu, kažkada, kai reikėjo į sriubą skrebučių, ieškojau internete, kaip juos pagaminti. Dabar dariau be "špargalkės". Nors...anokių čia instrukcijų reikia tokiam dalykui... Kaip ten bebūtų, gal kam pravers. Skrebučiai tikras skanumėlis - į sriubą, į salotas ar, tiesiog, triaukšti ir vienus pačius, vietoje traškučių. Didžiam mano nustebimui (visgi su česnaku skrebučiai), mano vaikėzas juos triauškino pilna burna.
Taigi, mums reikės:
baltos duonos
alyvuogių aliejaus
česnako skiltelės
prieskoninių žolelių (aš naudojau Provanso žolelių mišinį)
druskos (nebūtina)
Paruošimas:
- Duoną supjaustome riekelėmis, o tada nedideliais kubeliais.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišome aliejų, išspaustą česnako skiltelę, druską ir prieskonius.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, beriame duonos kubelius, pašlakstome ant viršaus aliejaus ir prieskonių mišinį ir išmaišome, kad daugmaž visi kubeliai gautų to gėrio.
- Kepame iki 160 ar 180 (didelio skirutmo nėra) laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., kepimo metu vis pamaišant mentele, kad skrustų vienodai.
- Laikant sandariai uždarytus, skrebučiai turėtų išlikti traškūs net pora mėnesių, bet tiek neužsilaiko, tai negaliu patvirtinti iš praktikos.
ačiū už receptą, patiko :)
AtsakytiPanaikintiSmagu! Ačiū, kad pasidalinote įspūdžiais! :)
AtsakytiPanaikinti