Puslapiai

2012 m. sausio 16 d., pirmadienis

Prancūziški lietiniai



Labai skanūs, minkšti lietiniai. Man iki šiol, kepant "iš akies" tokie nepavykdavo. Aš apskritai, gana retai kepu blynus, taigi akis ir ranka dar "neatidirbti" improvizacijai. Taigi, šis receptas man labai tiko. Šiuos lietinius aš kepiau su pievagrybių ir vištienos įdaru. Buvo labai labai skanu.


Taigi, mums reikės:
2 kiaušinių
115 g miltų
225 ml pieno
25 g tirpinto sviesto (patingėjau, įpyliau aliejaus)
žiupsnio druskos
žiupsnio cukraus (jei kepsime lietinius su nesaldžiu įdaru, cukraus nededame)

Paruošimas:
  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska.
  2. Suberiame miltus ir truputį pieno, išplakame, kad neliktų miltų gumulėlių.
  3. Supilame likusį pieną ir aliejų, išplakame.
  4. Keptuvę patepame aliejumi ir kepame blynus. Jei blynus naudosime lietiniams su įdaru, kepame tik vieną pusę.
Skanaus!


Šaltinis: Laikas į virtuvę

6 komentarai:

  1. Krepai atrodo fantastišti, tik vienas pastebėjimas : naudojant sviestą, būtina tešlą palaikyti 1 val. šaldytuve ;) tada gaunasi patys tikrie crepes ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nemanau. Man gavosi ir taip, o vaikai valgė be perstojo ir vėliau prašė dar...

      Panaikinti
  2. Šiaip, aš taip ir padariau, nors originaliame recepte to nebuvo paminėta. Ir pamiršau parašyti :) ačiū už taiklią pastabą!

    AtsakytiPanaikinti
  3. fantastiškai atrodo ;) iškilo klausimėlis- kodėl reikia kepti tik vieną pusę, jei dedam įdaro? aš visuomet lengvai apkepu iš abiejų pusių ir paskui dar papildomai su įdaru.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū ;)
    O kepu iš vienos pusės pirmiausia dėl to, kad mama taip mokė :) O antriausia, dėl to, kad kepant su įdaru jie pilnai iškepa. Jei būtų apkepti iš abiejų pusių, tai gali būti ir per sausi. Gali ir nebūti aišku, bet kam kepti antrą pusę ir gaišti laiką prie keptuvės (ko aš bais nemėgstu) jei iškeps ir taip :)

    AtsakytiPanaikinti