Mano ir špokučio pusryčiai. Man patiko, jam irgi (reikės kada pabandyti nufilmuoti jo MMmmMM, kad suprastumėte apie ką kalba). Šis imperatoriškas blynas yra ne kas kita, kaip saldus omletas - Kaiserschmarrn. Blynas/omletas buvo toks gardžiai biskvitinis. Labai tiko su uogiene ir pienu. Nepaklausiau savo nuojautos suabejojusios recepte pateiktu gaminimo būdu, taigi viena pusė kiek perkepė. Kitą sykį daryčiau kitaip (kaip - parašiau apačioje). Geras - gardus ir greitas - dalykas pusryčiams (kaip aš mėgstu blynus, bet nemėgstu jų kepti turbūt yra parašyta kiekviename mano post'e apie blynus :)).
Taigi, mums reikės (aš kepiau blyną/omletą iš 2 kiaušinių, atitinkamai sumažinusi kitų produktų kiekius):
5 kiaušinių
4 VŠ cukraus
žiupsnio druskos
vanilinio cukraus
2 VŠ grietinės
2 saujelių razinų ir 50 g romo arba apelsinų sulčių (nedėjau)
60 g miltų
sviesto kepimui
cukraus pudros apibarstymui
Paruošimas:
- Jei naudojate razinas, pamerkite jas į romą ar apelsinų sultis bent 10-čiai minučių. Po to nusausinkite
- Trynius atskiriame nuo baltymų.
- Trynius išplakame su grietine, vaniliniu cukrumi ir sijotais miltais. Tik vėliau paskaičiau, pas Jamie Oliver, kad sveika tokį plakinį palikti 20-čiai minučių pailsėti.
- Baltymus išplakame iki standžių putų, beplakant supilame cukrų ir druską.
- Pas trynius su miltais sudedame išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišome.
- Įkaitiname keptuvę, įdedame sviesto, kad pasidengtų visas keptuvės paviršius, įpilame šlakelį aliejaus, kad sviestas nedegtų ir supilame tešlą.
- Kepame ant vidutinės ugnies, kol apačia pradeda rusti. Beriame ant dar lipnaus viršaus razinas ir blyną išverčiame į orkaitėje kepti tinkamą kepimo formą (manoji silikoninė).
- Toliau kepame blyną iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min.
- Iškepusį blyną išverčiame į lėkštę ir supjaustome ar dviejų šakučių pagalba sudrąskome (būdą pasirenkame pagal tai, kokie pikti atsikėlėme).
- Apibarstome cukraus pudra ir pateikiame su mėgiama uogiene.
Ką kitą sykį daryčiau kitaip:
- Taigi, kitą sykį (o jis bus, nes mums labai patiko) aš tikrai nekurčiau orkaitės dėl tokios smulkmenos, o apkepčiau antrą pusę toje pačioje keptuvėje, tiesiog apversdama. Smulkmeniškumas čia nebūtinas, juk galutiniame rezultate vis tiek omletas yra sudrąskomas į gabalėlius. Štai kaip jį kepa Jamie Oliveris.
- Apkepus antrąjai pusei, dar keptuvėje blyną suplėšyčiau gabalėliais ir nuolat maišant apskrudinčiau visus gabalėlius iki gardaus traškumo (dar kažkur radau, kad skrudinant galima apibarstyti cukrumi, o dar kažkur, kad papildomai dedamas sviestas (hrrr...per daug šaltinių nieko gera)), o tada jau į lėkštę ir cukraus pudros debesis.
Šaltisnis: delfi.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą