Puslapiai

2011 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Moliūgo ir grybų troškinys su vištiena



Moliūgo ir pievagrybių troškinį buvau prieš kurį laiką padariusi kaip garnyrą. Ši kombinacija mums labai patiko. Taigi vieno nedidelio moliūgėlio sunaikinimui pasirinkau būtent šį variantą. Kad garnyras pakiltų iki antrojo patiekalo lygmens, jį papildžiau vištiena. Nuostabiai skanu! Kadangi receptas iš mano galvos, tai produktų kiekių nematavau, dėjau viską "iš akies". Čia surašau orientacinius kiekius.

Taigi, mums reikės (~3-4 porcijoms):
250 g vištienos file
poros trejeto riekelių karšto rūkymo šoninės (bevalgydami nusprendėme, kad jos skonio nesijaučia, vadinasi jos ir nereikia)
~400 g moliūgo (svoris nuvalyto, nusėklinto, ir labai orientacinis, nes aš nesvėriau)
~300 g pievagrybių (šį kartą naudojau lietuviško miško grybus, prieš tai apvirtus)
didelio svogūno
2 česnako skiltelių
druskos, pipirų, džiovinto česnako granulių

Paruošimas: 
  1. Vištienos file supjaustome nedideliais gabalėliais.
  2. Dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, apibarstome druska, pipirais, džiovinto česnako granulėmis ir apkepiname. Kepiname ant vidutinės ar kiek karštesnės ugnies, kad mėsa iškeptų, bet nespėtų išsausėti ir liktų minkšta ir sultinga.
  3. Iškepusią vištieną išpilame iš keptuvės su visais susidariusiais skysčiais į dubenėlį, kol pasiruošime kitus ingredientus.
  4. Pakepiname smulkiai pjaustytą šoninę.
  5. Kai pradeda skirtis riebalai, suberiame smulkintą svogūną ir pakepiname iki skaidrumo.
  6. Česnaką susmulkiname ir beriame į keptuvę. Pakepiname tik tiek, kol pasklis jo aromatas.
  7. Pievagrybius supjaustome plokštelėmis ir beriame į keptuvę.
  8. Moliūgą nuvalome ir supjaustome kubeliais, beriame į keptuvę.
  9. Troškianme viską, kol suminkštės moliųgas.
  10. Baigiant troškintis į keptuvę suberiame kepintą vištieną.
  11. Manau derėtų patiekti su ryžiais, bet kadangi dauguma balsuoja už bulves, tai troškinį pateikiau su jomis.
Skanaus!

4 komentarai:

  1. mmmmmm....nu kaip skaniai atrodo!!! gerai kad pries nosi garuoja šparaginiu pupeliu troškinukas su dešrelėmis, o tai prašyčiaus į svečius pietų :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būsiu labai nekukli, bet pasakysiu, kar ir buvo labai skanu. Aš tik šiais metais atradau moliūgą iš tikrųjų, taigi man ši skonių harmonija buvo atradimas :)

    AtsakytiPanaikinti