Puslapiai

2011 m. lapkričio 8 d., antradienis

Makaronų kriauklės su paukštiena



Labai skanus, paprastas, greitai ir lengvai paruošiamas patiekalas. Kadangi mūsų šeima makaronų patiekalus mėgsta, tai šis buvo visų "užskaitytas". Man patiko padažas su paprikomis - jos suteikia labai gerą skonį. Ir įdaras puikus - man patiko jo skonis, labai derėjo poras. Tokį įdarą galima panaudoti nebūtinai kriauklėms, tinka ir cannelloni.

Taigi, mums reikės:
~150 g makaronų (viriau visus 250 g, bet liko lygiai trečdalis )

Įdarui:
570 g kalakutienos faršo
1 poro, smulkinto
2 VŠ tarkuoto "Džiugo"
4 VŠ riebios grietinėlės (neturėjau, dėjau grietinę)
1 kiaušinio
2 skiltelių česnako, sutraiškytų
1 AŠ kmynų
druskos, pipirų

Padažui:
2 saldžiųjų paprikų
8 VŠ grietinės
4 VŠ pomidorų tyrės
druskos, pipirų

Užbaigimui:
2 VŠ tarkuoto "Džiugo"
sviesto

Paruošimas:

  1. Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje. Verdame pusę ant pakelio nurodyto laiko.
  2. Visus įdarui skirtus produktus sumaišome.
  3. Paprikas perpjauname, išimame sėklas, suvyniojame į foliją ir iškepame orkaitėje. Aš kepiau 180 laipsnių, ~30 min. 
  4. Iškeptas paprikas pertriname per sietelį, kad neliktų odelės. Aš deja vis dar tokio įrenginio neturiu, tai blenderio pagalba papriką sutryniau į vientisą košę.
  5. Padažui skirtus produktus sumaišome.
  6. Kepimo formą ištepame sviestu.
  7. Supilame dalį padažo į kepimo formą.
  8. Į kriauklelę dedame faršą ir dedame į kepimo formą.
  9. Ant makaronų supilame likusį padažą, pabarstome tarkuotu "Džiugu", išdėliojame ant viršaus plonas nedideles riekeles sviesto (aš dėjau net ne ant visų).
  10. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Jei makaronai per daug skrunda, uždengiame folijos lapu.

Skanaus!



Šaltinis: Tarp vėjo gūsių...

4 komentarai:

  1. Turiu makaronų kriauklelių, bet ant jų rašo, kad virti nereikia. Recepto ant pakelio irgi nėra jokio. Kaip elgtis tokiu atveju, jeigu noriu tokių makaronų? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. hm, o kaip įdomu :) jei parašyta, kad nereikia virti, tai jas galima valgyti nevirtas?
      Aš jau nebeatmenu nei kokius makaronus naudojau, nei kiek viriau.
      Šiaip, kai darau patiekalus su cannelloni makaronais (vamzdeliais), jų neapverdu ir jie tikrai nebūna kieti, bet jie ir plonesni už kriaukles. Taigi, sekit savo makaronų pakelio info ir nevirkit. Pusvalandžio kepimo turėtų pakakti. Bandau atspėti, nes nesu makaronų specialistė :)
      Jei surizikuosit, duokite žinoti, gal ir tikrai nereikia apvirti - vis vienu darbu mažiau :)

      Panaikinti