Puslapiai

2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

Šokoladinis vyniotinis


Šį vyniotinį kepiau prisigerindama ir didžiai dėkodama savo brangiausiam už puikią dovaną man - Beatos knygą. Kadangi jis šokolodomanas, o šitą vyniotinį seniai norėjau iškepti, o dar Mascarponė šaldytuve užėmė vietą, tai viską sudėjus atėjo eilė šiam vyniotiniui (nors tokia proga logiškiau buvo kepti Beatos šokoladainį, bet ateis ir jo eilė). Tai va, padėka pavyko puikiai ir dar nuostabiai! Vyniotinis tikrai skanus, sakyčiau prašmatnus netgi. Manasis pripažino, kad jei norėsiu prisigerinti, galiu šį vyniotinį drąsiai kepti. Man ypač patiko kremas, jį panaudosiu ateityje būtinai. Man, geriančiai nesaldžią kavą, jis nebuvo per saldus, bet buvo ir tokių, kuriems jis pasirodė saldokas (o ko gi daugiau tikėtis iš pyrago?). Dar vienas pliusas - pagaminamas elementariai ir greitai. Šis vyniotinis tikrai bus kepamas dar kartą. 

Taigi, mums reikės:
Biskvitui:
175 g juodojo šokolado
6 kiaušinių
175 g cukraus

Kremui:
250 g mascarpones
4 VŠ nutellos
2 VŠ brendžio

Paruošimas:
  1. Šokoladą ištirpiname garų vonelėje.
  2. Trynius atskiriame nuo baltymų.
  3. Baltymus dedame į šaldytuvą, kad lengviau plaktųsi vėliau.
  4. Trynius išplakame su cukrumi iki baltos, purios masės.
  5. Į trynius įmaišome pravėsusį šokoladą.
  6. Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į trynių-šokolado masę.
  7. Kepimo skardą, esančią prie orkaitės, išklojame kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome joje tešlą.
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
  9. Iškepusį biskvitą paliekame praaušti 10 min. ir užklojame drėgnu rankšluostėliu. Paliekame pailsėti porai valandų.
  10. Kremui mascarpone išsukame su nutella iki vientisos masės. Įmaišome brendį.
  11. Biskvitą išverčiame ant rankšluosčio, nulupame kepimo popierių.
  12. Ant viršaus tolygiai paskirstome kremą ir rankšluosčio pagalba suvyniojame į vyniotinį.
  13. Papuošiame pagal fantaziją. Aš jos neturiu, tai ir nepuošiau. Be to, man labai žaviai atrodė tie įtrūkimai, visai kaip papuošimas.
  14. Vyniotinį dedame  į šaldytuvą subręsti. Geriausia per naktį. Ragavome mes jį po poros valandų pabuvimo šaldytuve, po paros ir dviejų. Laikas jam - tik į naudą :)
Skanaus!


Šaltinis: Aguonėlė

3 komentarai:

  1. Gera vyniotinio forma ;) o atrodo irgi labai gundančiai.. mmhhhmmm. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. vau kaip skaniai atrodo! O tu pabijojai jį labiau paspausti besukdama, kad forma tokia ne apvali? Nebijok kitą kartą ;) Kad biškį įtruks tai nieko tokio, kai pastovės tada ir pakris kažkiek ir tų įtrūkimų nesimatys.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi ačiū Aguonėle, skanus ir buvo, ačiū Tau už receptą! O dėl formos tai turiu nuojautą, kad perkepiau, nes man jis gana piktai lūžinėjo vyniojant. Skaičiau pas Tave, kad įtrūkti vyniojant jis ir turi, bet man pasirodė, kad jis pernelyg trūkinėja, tai aš jo ir nekankinau daug :)

    AtsakytiPanaikinti