Skanūs blynai - labai minkšti, purūs. Mano šefukas dar prieš juos iškepant nesankcionuotai pasičiupo sausainį, bet paragavęs blyno, be jokių protestų išmainė sausainį į blyną. Tai jau kažką sako :)
~75 g cukinijos
125 g natūralaus jogurto
1 kiaušinio
1,5 VŠ cukraus
žiupsnelio druskos
0,25 AŠ vanilinio cukraus
0,25 AŠ sodos
70 g miltų (~2 kaupinų šaukštų)
1,5 VŠ aliejaus
Paruošimas:
- Cukiniją sutarkuojame smulkia burokine tarka. Aš tokios neturiu, tai tiko ir stambiai.
- Atskirame inde sumaišome miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir sodą.
- Kiaušinį išplakame su jogurtu.
- Įmaišome cukiniją.
- Po truputį įmaišome miltus. Tešla turi būti grietinės tirtumo. Jei cukinija labai vandeninga, įdedame papildomai miltų.
- Kepame įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, kad cukinija spėtų iškepti. Blyną verčiame, kai viršus pasidengia burbuliukais.
Šaltinis: Receptų medis
Žinok ir aš nusipirkau pora nedidelių cukinijų su ta mintim, kad kepsiu cukinijų blynukus, esu nusižiūrėjusi net keleta receptėlių, dar neapsisprendžiau kurį :)
AtsakytiPanaikintiO taviškius pamačiusi pirmiausiai pamaniau, kad tai moliūginiai blynukai, spalva labai graži, tokia necukiniška :D
Na, jei jau sausainį į blyną išmainė, tai jau tikrai įvertino :D
AtsakytiPanaikintiViktorija, apie ką ir kalba, kad geri blynai! :D Ačiū Tau!
AtsakytiPanaikinti