Puslapiai

2011 m. spalio 21 d., penktadienis

Cukinijų blynai



Skanūs blynai - labai minkšti, purūs. Mano šefukas dar prieš juos iškepant nesankcionuotai pasičiupo sausainį, bet paragavęs blyno, be jokių protestų išmainė sausainį į blyną. Tai  jau kažką sako :)

Taigi, mums reikės (1-1,5 porcijos):
~75 g cukinijos
125 g natūralaus jogurto
1 kiaušinio
1,5 VŠ cukraus
žiupsnelio druskos
0,25 AŠ vanilinio cukraus
0,25 AŠ sodos
70 g miltų (~2 kaupinų šaukštų)
1,5 VŠ aliejaus

Paruošimas:
  1. Cukiniją sutarkuojame smulkia burokine tarka. Aš tokios neturiu, tai tiko ir stambiai.
  2. Atskirame inde sumaišome miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir sodą.
  3. Kiaušinį išplakame su jogurtu.
  4. Įmaišome cukiniją.
  5. Po truputį įmaišome miltus. Tešla turi būti grietinės tirtumo. Jei cukinija labai vandeninga, įdedame papildomai miltų.
  6. Kepame įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, kad cukinija spėtų iškepti. Blyną verčiame, kai viršus pasidengia burbuliukais.
Skanaus!

Šaltinis: Receptų medis

3 komentarai:

  1. Žinok ir aš nusipirkau pora nedidelių cukinijų su ta mintim, kad kepsiu cukinijų blynukus, esu nusižiūrėjusi net keleta receptėlių, dar neapsisprendžiau kurį :)
    O taviškius pamačiusi pirmiausiai pamaniau, kad tai moliūginiai blynukai, spalva labai graži, tokia necukiniška :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, jei jau sausainį į blyną išmainė, tai jau tikrai įvertino :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Viktorija, apie ką ir kalba, kad geri blynai! :D Ačiū Tau!

    AtsakytiPanaikinti