Taigi, mums reikės:
Pagrindui:
100 g paprastų sausainių (aš naudojau Gaidelį)
40 g sviesto (tirpinto)
Sūrio masei:
250 g mascarpone sūrio
1 puodelio (240 ml, 300 g) virto kondensuoto pieno (naudojau Rududu)
2 kiaušinių
60 ml pieno
1 AŠ želatinos
Šokoladiniam glajui:
100 g juodo šokolado
40 g sviesto
2 AŠ auksaspalvio sirupo ar vandens (kad šokolado glajus būtų blizgus, o ne matinis, aš nedėjau)
- Užsimerkiame želatiną piene.
- Išklojame kepimo formą folija.
- Sausainius blenderio pagalba sutriname iki miltų ir sumaišome su ttirpintu sviestu.
- Suberiame sausainių trupinius į kepimo formą (manoji 20 cm skersmens), išlyginame ir gerai paspaudžiame, kad neliktų oro tarpų.
- Kepame pagrindą iki 160 laispnių įkaitintoje orkaitėje 10 min. Paliekame atvėsti.
- Mikrobangėje ar garų vonelėje ištirpiname išbrinkusią želatiną. Atvėsiname.
- Mascarpone sūrį išplakame su kiaušiniais, supilame pieną su želatina, dedame virtą kondensuotą pieną ir vėl plakame, kol gausime vientisą masę.
- Supilame ant atvėsusio pagrindo.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, į orkaitės apačią įdėję kepimo skardą pripiltą vandens, kad sudarytume garų vonią. Kepame 30-45 min. (man prireikė 55 min.), kol vidurys nebebus skystas (nebedrebės).
- Iškepusį tortą atvėsiname ir dedame į šaldytuvą 6 valandoms.
- Pora valandų prieš patiekiant pasiruošiame šokoladinį glajų: jam skirtus produktus dedame į puodelį ir kaitiname ant mažiausios ugnies, kol gausime vienalytę masę.
- Paskirstome glajų tolygiai ant torto ir dedame į šaldytuvą, kad glajus sustingtų.
- Tortą pjaustome po karštu vandeniu pašildytu ir nušluostytu peiliu. Šildymo-valymo procedūrą kartojame po kiekvieno pjūvio.
Skanaus!
Šaltinis: Receptų medis
Atrodo nepakartojamai!!! Tu nereali! ;)
AtsakytiPanaikintiAtrodo fantastiškai gerai :) niam
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko tortas! Nes aš jį labai dažnai kepu visokiausioms progoms :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už pagyrimus! Iš tikro tai ačiū, Viktorijai už puikų receptą :)
AtsakytiPanaikinti