Gavau kone 20 litrų kibirą slyvų. Verdu džemus, bet kaip gi nepabandžius ir kitos srities :) Taigi slyvų pyragas: puikus, sakyčiau neeilinis pyragas. Man ir mamai labai patiko. Man ypač patiko pagrindas, na ir žinoma visuma. Rekomenduoju išbandyti.
Taigi, mums reikės:
Pagrindui:
140 g (220 ml) miltų
80 g sviesto
2 VŠ cukraus
2 kiaušinių trynių
2/3 AŠ kepimo miltelių
100 ml smulkintų migdolų
lašelis migdolų esensijos
Baltymų kepurėlei:
2 kiaušinių baltymų
70 g cukraus pudros
žiupsnio druskos
5-8 slyvų
Paruošimas:
- Persijojame miltus ir sumaišome su kepimo milteliais.
- Į miltus suberiame gabaliukais supjaustytą sviestą. Mentele ar peiliu sviestą kapojame, kol jis apsivels miltais.
- Sudedame likusius, pagrindui skirtus, produktus ir greitai, kad neištirptų sviestas užminkome tešlą.
- Kepimo formą (manoji 23x14 cm) išklojame kepimo popieriumi ir įklojame tešlą.
- Slyvas nuplauname, perpjauname per pusę, išimame kauliukus. Pabaksnojame perpjautąja puse į cukrų ir dedame ant tešlos žievele į apačią. Slyvų tankumą reguliuokite pagal tai, kiek mėgstate slyvas ir rūgštelę pyraguose.
- Kepame iki 200 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
- Praėjus 10 min. nuo kepimo pradžios pasiruošiame baltymus.
- Baltymus su žiupsnius druskos išplakame iki standžių putų. Plakant po šaukštą dedame cukraus pudrą. Plakame tol, kol baltymai pasidarys tvirti ir blizgūs.
- Ant pyrago sudeme baltymus ir toliau kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol baltymai parus.
Šaltinis: Neringos blogas
Atrodo nuostabiai! Mielai prie popiečio kavutės paimčiau gabalėlį
AtsakytiPanaikintiJis tikrai buvo labai gražus ir skanus :) Gaila jau nebėr kuo pasidalinti :)
AtsakytiPanaikinti