Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

Keksiukai su abrikosais ir ricotta


Hmm, nusipirkau per akciją ricottos sūrio pora indelių. Tai vieną sunaudojau štai taip, o kitas vis laukė savo eilės. Jau sau buvau prigrąsinusi, kad panaudosiu jį ne saldžiam patiekalui...Bet..yra kaip yra :) Keksiukai superiniai! Tekstūra visai kitokia nei įprastų keksiukų ar keksų - drėgnesnė gerokai. Galima sakyti gavosi maži varškės apkepukai :) Tikrai, juos išskiriu iš visų keksų ir keksiukų tarpo. Abrikosai mane nustebino - nors buvo saldūs, keksiukuose jie pasidarė rūgštelėję ir labai gerai įsipaišė. Šiuos keksiukus galima kepti ir su obuoliais, persikais, slyvomis ar kriaušėmis.

Taigi, mums reikės (12-ai keksiukų):
210 g miltų
100g cukraus
1 VŠ kepimo miltelių
1/4 AŠ druskos
250 g ricotta sūrio, ar kitos minkštos varškės
160 ml pieno
75 g ištirpinto sviesto
2 kiaušinių
1 citrinos žievelės
abrikosų (pamiršau suskaičiuoti kiek sunaudojau...manau apie 6-7)

Paruošimas:
  1. Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.
  2. Mikseriu išplakame ricottą, kiaušinius, sviestą ir pieną. Aš kažkokiu būdu šiame punkte pamiršau pieną, ir susivokiau, kad to nepadariau tik 4 punkte.
  3. Suberiame citrinos žieveles.
  4. Supilame varškės mišinį į miltų mišinį ir lengvai išmaišome.
  5. Supjaustome 2 abrikosus ir beriame į tešlą, langvai išmaišome.
  6. Keksiukų formeles, jei jos ne silikoninės ir nenaudosite popierinių formelių, patepame sviestu.
  7. Keksiukų formeles tešla užpildome 3/4-daliais.
  8. Kepame iki 160 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Man kepė gerokai ilgiau ir viršus jau buvo bepradedantis degti, o vidus dar buvo žalias. Kitą kartą bandysiu kepti 180 laipnsių tempersatūroje.
  9. Atvėsiname iki kambario temperatūros ir skanaujame.


Skanaus!



Šaltinis: Supermama forumas

3 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo. 100 metų keksiukų nekepiau, nors kai buvau ką tik gavus skardą nė dienos be jų nebuvo :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. :) Taip jau būna su naujais dalykais - po kiek laiko persisotini :) Bet itie keksiukai tikrai geri. Aš nelinkusi kartoti išbandytų receptų, bet šituos tikrai kartosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš kartoju tuos, kurių prašo kiti, o taip dažnai ir mintinai išmokstu :)

    AtsakytiPanaikinti