Hmm, nusipirkau per akciją ricottos sūrio pora indelių. Tai vieną sunaudojau štai taip, o kitas vis laukė savo eilės. Jau sau buvau prigrąsinusi, kad panaudosiu jį ne saldžiam patiekalui...Bet..yra kaip yra :) Keksiukai superiniai! Tekstūra visai kitokia nei įprastų keksiukų ar keksų - drėgnesnė gerokai. Galima sakyti gavosi maži varškės apkepukai :) Tikrai, juos išskiriu iš visų keksų ir keksiukų tarpo. Abrikosai mane nustebino - nors buvo saldūs, keksiukuose jie pasidarė rūgštelėję ir labai gerai įsipaišė. Šiuos keksiukus galima kepti ir su obuoliais, persikais, slyvomis ar kriaušėmis.
Taigi, mums reikės (12-ai keksiukų):
210 g miltų
100g cukraus
1 VŠ kepimo miltelių
1/4 AŠ druskos
250 g ricotta sūrio, ar kitos minkštos varškės
160 ml pieno
75 g ištirpinto sviesto
2 kiaušinių
1 citrinos žievelės
abrikosų (pamiršau suskaičiuoti kiek sunaudojau...manau apie 6-7)
Paruošimas:
- Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.
- Mikseriu išplakame ricottą, kiaušinius, sviestą ir pieną. Aš kažkokiu būdu šiame punkte pamiršau pieną, ir susivokiau, kad to nepadariau tik 4 punkte.
- Suberiame citrinos žieveles.
- Supilame varškės mišinį į miltų mišinį ir lengvai išmaišome.
- Supjaustome 2 abrikosus ir beriame į tešlą, langvai išmaišome.
- Keksiukų formeles, jei jos ne silikoninės ir nenaudosite popierinių formelių, patepame sviestu.
- Keksiukų formeles tešla užpildome 3/4-daliais.
- Kepame iki 160 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Man kepė gerokai ilgiau ir viršus jau buvo bepradedantis degti, o vidus dar buvo žalias. Kitą kartą bandysiu kepti 180 laipnsių tempersatūroje.
- Atvėsiname iki kambario temperatūros ir skanaujame.
Šaltinis: Supermama forumas
Labai skaniai atrodo. 100 metų keksiukų nekepiau, nors kai buvau ką tik gavus skardą nė dienos be jų nebuvo :D
AtsakytiPanaikinti:) Taip jau būna su naujais dalykais - po kiek laiko persisotini :) Bet itie keksiukai tikrai geri. Aš nelinkusi kartoti išbandytų receptų, bet šituos tikrai kartosiu :)
AtsakytiPanaikintiAš kartoju tuos, kurių prašo kiti, o taip dažnai ir mintinai išmokstu :)
AtsakytiPanaikinti